Имах много важна и изключително отговорна лична причина да не

...
Имах много важна и изключително отговорна лична причина да не
Коментари Харесай

НАП проверява 70 млн. записа

Имах доста значима и извънредно виновна персонална причина да не приключа отпуската си, сподели Галя Димитрова
Около 70 млн. записа от източените от Национална агенция за приходите и непозволено оповестени данни на българи се съпоставят един по един, с цел да се види дали това, което е обществено оповестено, е тъждествено правилно. Това заяви представителят на приходната организация Росен Бъчваров пред Българска национална телевизия. Повод е процедурата на Национална агенция за приходите, при която всеки от нас получава смс с отговор дали персоналните му данни са наранени от хакерската офанзива.
Този развой се оказва доста комплициран. Какво тъкмо е разкрито, дали ЕГН, данъчна декларация или нещо друго, ще бъде ясно след няколко месеца, добави Бъчваров.

Той предложи хората, чиито персонални данни са изтекли в общественото пространство да подхващат няколко ограничения - да сменят паролите на електронната си поща, както и своя идентификационен номер в Национална агенция за приходите. Няма нужда да се сменят персонални карти и по общо мнение на целия отрасъл няма опасност за имуществото на хората, увери Бъчваров.

" Част от публикуваната информация включва имена, ЕГН, данни за контакт и данъчни заявления, само че като цяло информацията е частична. На процедура съвсем всеки, който е подал данъчна декларация, е в кръга на засегнатите лица ", уточни Бъчваров и увери, че " напълно скоро диалогът за отговорността за изтеклите данни ще се състои ".

По думите му от приходната организация сега създават услуга, която да осведоми всички наранени какви тъкмо данни са излезли за тях в общественото пространство.

" Това би трябвало да стане посредством някакъв тип идентификацация, с цел да сме сигурни, че информацията, която ще споделим, е в реалност на засегнатото лице. Така че услугата би изисквала или електронен автограф, или личен идентификационен номер, посредством който да се влезе в базата на Национална агенция за приходите ", обясни представителят на приходната институция.

Накрая Росен Бъчваров бе безапелационен, че в този момент системата на Национална агенция за приходите е доста по-сигурна, а с цел да се построи в действителност добра отбрана са нужни непрекъснати старания в тази тенденция.

„ Беше тежко, само че доста добре премислено решение да не си приключа отпуска. Имах доста значима и извънредно виновна персонална причина за това. Човек би трябвало да е виновен освен в професионален, само че и в персонален проект ”, изясни в това време пред бТВ изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Галя Димитрова пред bTV. „ Бях със своя екип във всеки един миг, въпреки и отдалечено. Заедно обсъждахме всички проблеми и взимахме решенията ”, продължи тя.
Димитрова акцентира, че сега най-важното е да се преодолее рецесията.

„ Според мен най-отговорното и тежкото решение е да поемеш отговорността в този миг и да приключиш с казуса по най-хубавия метод ”, сподели още шефът на Национална агенция за приходите. Тя разясни, че са провеждани проби във връзка с това дали системата устоя на поръчките за потреблението на електронните услуги. Такъв тест е предстоял напълно скоро за новите разпореждания за наредбата на касовите апарати.

Димитрова посочи, че й предстоят срещи и едвам по-късно ще стане ясно дали чиновници на Национална агенция за приходите ще понесат отговорност, в случай че бъдат открити пропуски в работата им.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР