Имах контакт със заразен с коронавирус. Направих си PCR тест

...
Имах контакт със заразен с коронавирус. Направих си PCR тест
Коментари Харесай

Бивш министър: Преборих COVID-19, рисков съм, защото съм дебел и на възраст!

 " Имах контакт със инфектиран с ковид. Направих си PCR тест и се оказа, че и аз съм позитивен, без да имам безусловно никакви симптоми. Това беше напълно скоро. Не съм знаел, че индивидът е бил контактен ". Това съобщи някогашният министър на опазването на здравето Мирослав Ненков в изявление пред " Нова ТВ ".

" Направих консултация. В последна сметка стигнах до следния извод – в случай, че нямам никакъв признак, да се лекува нещо, което не съществува, не е съществено ", сподели още той.  И добави: Очевидно този вирус е бил в мен, само че по кое време – не знаем. Дали съм бил в края на поселване на вируса, дали просто малко вируси са влезнали и имунната ми система е съумяла да ги сгъне на 4 още до момента в който са били в носа ми – няма по какъв начин да знам. Може би ще стане ясно един ден, откакто ми вземат антитела.  Реших да не върша нищо, до момента в който не се появи признак ".

" Интересно прекарване е. С напрежение изчаках първите няколко дни. Слава Богу, не се появи нищо в нито един от дните. Вероятно голяма част от хората минават през този вирус по този метод. Тези, които развиват признаци, са друга бира ", уточни още Ненков.

" Нямаше по какъв начин да се изолираме, ние живеем в общественост. Слава богу, никой от хората край мен не прояви признак. Имахме шанс. Всъщност аз съм най-рисков, тъй като съм пълен и съм на възраст ", разяснява някогашният министър на опазването на здравето.

Според него при започване на рецесията с COVID-19 нашата страна е била безусловно водеща по справяне в Европа. " С развиването на тази трагична рецесия обаче, по моя оценка, България падна надолу в класирането ", разяснява Ненков.

" При настъпването на кризата властимащите направиха нещо изненадващо мъдро – назначиха си консултанти експерти и започнаха да ги слушат. Разбиването на доверието във управляващите или в тези, които ръководят рецесията, за мен не е добре ", разяснява още той. И уточни: " Това да се изправиш и да турпилираш доверието в тези, които сега взимат решенията, до какво води? Доказваш се, че си някаква значима фигура или ставаш доста по-добър доктор? Доцент Мангъров е доста добър доктор. Кому е нужна тази изява? ".

Според него в специалността му има едно доста значимо предписание, което хората по някаква причина не съблюдават. " То е, че каквото и да настъпи като здравно събитие в един човек, колкото по-бързо се вземат ограничения, толкоз по-бързо този проблем може да бъде дейно позволен ", уточни Мирослав Ненков.

По думите му част от умрелите младежи с COVID-19 не са потърсили здравна помощ дни и седмици наред и са се лекували с несъответствуващи лекарства.

" Ако човек се почувства зле, в случай че вдигне температура, в случай че получи конюнктивит, в случай че има кашлица – незабавно би трябвало да потърси здравна помощ. А не майка ти да ти каже: " Пий си парацетамола и си направи чорба " и по този начин процесът да се задържи ", безапелационен бе той.

Ненков е уверен, че вирусът няма да изчезне от единствено себе си. " Той се е появил от Китай, само че не може в този момент да дойдат китайците и да го махнат ", добави Ненков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР