Има задържан за взломна кражба от търговски обект и опит

...
Има задържан за взломна кражба от търговски обект и опит
Коментари Харесай

ПО ГОРЕЩИ СЛЕДИ: СДВР с последна информация за обирджиите на банкомата

Има арестуван за взломна кражба от търговски обект и опит за схващане на АТМ устройство, двама са избягали. Това сподели на брифинг началникът на „ Криминална полиция “ към Петър Петров. „ Задържано е лице след осъществяване на взломна кражба в търговски обект. Две от лицата съумяват да избягат. Организирали сме нужните оперативно-издирвателни мероприятия да установим местонахождението им. Операцията е извършена към 3.30 часа след опит за взломяване на АТМ устройство. Колегите пристъпват към задържането на лицата в комерсиалния обект, като две от тях съумяват да избягат. Едно от лицата е отишло към АТМ устройството, а друго лице се е насочило към комерсиалния обект, като е почнал да взема дребна техника от магазина. Тази техника е на място при арестуваното лице “, уточни Петров.
свързани новини12030преди 2 часа
„ Получихме информация и работим по нея. Имахме информация за лица, които правят закононарушения на територията на град София. Ще ги проверим и за други сходни случаи. Те не са изпълнили полицейските разпоредби и са избягали. Един от тях е настигнат и арестуван. Други двама са избягали “, съобщи той. Според него двама избягали са се отдръпнали пешком.

По думите му лицата са създали опит да разбият АТМ устройство. Придвижвали са се с откраднат автомобил през септември от региона на 7 районно управление (на МВР). „ Проверяваме ги, по метода на осъществяване на закононарушенията, те наподобяват на една друга незаконна група, само че ще проверим и ще оповестим, когато имаме съответни данни “, добави той.

Според него по има пострадвания по механизма за заключване, само че не са съумели да го разбият и няма открадната сума. В 3.25 стартират опита за разтрошаване. Малко по-късно полицията е била на място. „ Много бързо сътрудниците са реагирали. Откраднати са единствено няколко преносимия компютър “, посочи Петров.

По думите му причинителите на това закононарушение не са от незаконната група, разрушена при започване на седмицата. „ Това са две разнообразни групи. Първата група, която е арестувана при започване на седмицата, са български жители. Сега при тази група има молдовски жител “, сподели още той.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР