Има всички основания да се опасяваме от увеличаване на репресиите

...
Има всички основания да се опасяваме от увеличаване на репресиите
Коментари Харесай

ЕП се опасява от военна намеса в Беларус

Има всички учредения да се притесняваме от увеличение на репресиите и от военна интервенция в Беларус. Това съобщи ръководителят на Европейския парламент Давид Сасоли на днешното видеоконферентно съвещание на Европейския съвет, представен от парламентарния пресцентър, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той приканва Европейски Съюз неотложно да наложи наказания на виновните за насилието над протестиращите след оповестяването на Александър Лукашенко за победител в президентските избори при започване на месеца. По неговите думи европейските ограничения може да включват запор на имущество на тези, злоупотребили с власт и нарушили главните права.

Бъдещето на Беларус може да бъде несъмнено единствено от жителите на страната, по нормалния либерален път. Външна интервенция в тази рецесия би била неприемлива, декларира Сасоли. По неговите думи жителите на Беларус се борят за полезностите, които изповядва Европейски Съюз - човешко достолепие, права на индивида, независимост и народна власт.

Наш дълг е да помогнем на тези хора, като другари и съседи, по пътя към самоопределението, и да бъдем решителни против насилниците, показва ръководителят на Екологичен потенциал. Сасоли приканва за незабавни нови избори и упорства арестуваните след 9 август да бъдат освободени, лекувани и обезщетени. Постигането на спокойно решение следва да се потърси в разговор сред всички страни в Беларус и интернационалните участници, прибавя ръководителят на Екологичен потенциал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР