Има възможност индустрията в Перник да се захранва с вода

...
Има възможност индустрията в Перник да се захранва с вода
Коментари Харесай

Индустрията в Перник може да получава вода за производствени нужди от язовир „Бушляк”

Има опция промишлеността в Перник да се зарежда с вода за промишлени потребности от язовир „ Бушляк ” , заяви министърът на стопанската система Емил Караниколов, представен от БНР. За задачата би трябвало да бъде построен водопровод с дължина 800 метра и да бъде изработен ремонт на действителен канал.

По думите на министъра все още има всекидневен отговор от „ Стомана индъстри “, че водата от язовир „ Бушляк “ дава отговор на техните условия. Чакат се мнения и от други предприятия, намиращи се в индустриалната зона на града.

Министърът акцентира, че в случай че се направи тръбопровод единствено за едно сдружение, това се смята за държавна помощ.

„ Там има индустриална зона и в случай че може няколко предприятия да се възползват от това, незабавно ще стартираме и този план във връзка с вода, която може да се употребява не за питейни и не за битови потребности, а доказано към този момент от „ Стомана ” – единствено за индустриални потребности. Това значи да нямаме проблем чисто в икономическо отношение “, добави той.

Междувременно стана ясно, че бедственото състояние в Перник е удължено с още 30 дни. Решението е на Областния спешен щаб и влиза в действие от 2-ри февруари , заяви регионалният шеф Емил Костадинов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР