Има условия за образуване на самолетни дири и то предимно

...
Има условия за образуване на самолетни дири и то предимно
Коментари Харесай

Ето кога отново ще наблюдаваме самолетни дири

Има условия за формиране на самолетни дири и то най-вече над Румъния и Северна България. Тази вечер (18.10.) над крайните северозападни региони и през идващия ден (19.10) над Централна и Източна България.

Също и на 20-ти октомври. Очакваните дири ще са относително дълги. Разбира се, в случай че самолетите летят под 10 км. и над 12 км. следите им ще са по-къси. Целта на тази прогноза не е да плаши популацията, а да се разбере, че тези феномени са метеорологични, пишат от meteobalkans.

Какво съставляват инверсионните следи или по-известните кемтрейлс?

Инверсионни следи или още кондензационни следи се назовават линейните, наподобяващи на облаци, следи, образуващи се зад летателните апарати.

Явлението се следи най-често в горните пластове на тропосферата, доста по-рядко – в тропопаузата и стратосферата. В обособени случаи може да се следи и на неголеми височини.

Тези следи се образуват при същите условия като студените мъгли. При по-ниски температури е нужно доста по-малко количество влага, с цел да се насити въздухът до 100% относителна мокрота. Ето за какво такива следи се образуват при полет на даден летателен уред единствено при огромни височини, при които температурата на въздуха е от порядъка на -40 – -60 °C.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР