Има трима привлечени към дисциплинарна отговорност, а за двама има

...
Има трима привлечени към дисциплинарна отговорност, а за двама има
Коментари Харесай

Антоанета Цонева: В случаите на полицейско насилие имаше повече от петима униформени

Има трима привлечени към дисциплинарна отговорност, а за двама има предварителна инспекция. Това, което видях с просто око, е, че в тези случаи на несъразмерна приложимост и полицейско принуждение бяха въвлечени повече от петима души. Министерство на вътрешните работи има да свърши още работа “, съобщи пред бТВ  относно случаите на принуждение на митингите против БФС епутатът от ПП-ДБ.

„ Оставам мощно сериозна по отношение на държанието на вътрешния министър и не мога да се съглася с опитите отговорността да бъде насочвана в друга посока от неговата отговорност “, добави Цонева.

ПП-ДБ упорстват за анкетна комисия, която да прегледа всички събития към митинга против БФС.

„ Трябва да се откри кои са потърпевшите. Към мен също се обърнаха хора, които са потърпевши – 55-годишен мъж с голям брой шевове на главата от полицейска палка. Лично приказвах с него и той сподели, че желае да приказва пред комисия и да бъде изслушан. Неговото достолепие беше наранено от метода, по който са се отнесли с него. Длъжни сме да осигурим опция потърпевшите да бъдат изслушани “, сподели.

Тя още веднъж подсети, че до момента в който вътрешният министър е бил на кино премиера, кметът на София е бил на терен при протестиращите.

„ Не се тормозим от никаква инспекция върху активността на нито един министър. Всеки министър в това държавно управление е наш, само че това не значи, че не сме сериозни към метода, по който те правят своята активност. Критиките ни към министъра на вътрешните работи и несъгласията, които имаме във връзка с оценка на неговата работа с и остават ”, уточни Цонева.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР