Има трима полицаи, които са арестували журналиста . Тримата са

...
Има трима полицаи, които са арестували журналиста . Тримата са
Коментари Харесай

Рашков е срещу прокуратурата за насилието над Димитър Кенаров, посочи виновни полицаи

Има трима служители на реда, които са арестували журналиста. Тримата са от Специализирани полицейски сили при ОДМВР Пловдив. Това написа в на служебния вътрешен министър Бойко Рашков до Асоциацията на европейските публицисти в България (АЕЖ).

Дословно в писмото е записано и следното: Изяснено е, че Д. Кенаров е отведен наложително до бул „ Дондуков “ (сградата на Народно събрание – 2), където е повален на земята и са му сложени белезници в легнало състояние. Безспорно е открито, че по време на задържането на Кенаров, чиновниците (бел. ред. - очевидно въпросните трима полицаи) употребяват физическа мощ и помощни средства – белезници, което не е документирано от тях по надлежния ред. В несъгласие на член 74 от ЗМВР, заповед за задържането на Димитър Кенаров не е издадена и в тази връзка не му е обезпечена опция да се възползва от правата си на арестувано лице.
 Има късмет журналистът Димитър Кенаров да осъди хората, които го пребиха Има късмет журналистът Димитър Кенаров да осъди хората, които го пребиха
Цели 8 месеца, откакто журналистът Димитър Кенаров беше пребит (най-вероятно от полицаи) при огромните митинги в София против властта...

На 03.09.2021 година, към 03:20 часа, арестуваният публицист е превозен до 05 районно управление (на МВР) – Столична дирекция на вътрешните работи и е въведен в постройката, където е вписан непозволено в книгата за пропускателния режим като „ поканен от ОДЧ “, а не като арестувано лице. Освободен е в 03:45 часа на 03.09.2021 година, откакто му е снето сведение и му е формиран протокол за предизвестие по член 65 от ЗМВР.

Рашков прецизира в писмото, че при инспекцията на случая са открити данни за голям брой нарушавания на служебната дисциплинираност от управителни чиновници и елементарни служители на реда от Столична дирекция на вътрешните работи и пловдивската полиция. Заради това има дисциплинарни произвеждане. А по самия случай с Кенаров събраните данни са пратени и на Софийска районна прокуратура, тъй като става въпрос за осъществено закононарушение от общ темперамент.

Припомняме, че преди по-малко от седмица стана ясно, че Софийската апелативна прокуратура (САП) на Софийската градска прокуратура да образува следствие за полицейското принуждение против Кенаров. Решението е основано на кореспонденция, като в претекстовете на апелативната прокуратура също се споделя категорично, че служители на реда са употребявали физическа мощ и белезници, само че тъй като Кенаров е оказал опозиция – нещо, което липсва в писмото на Рашков до АЕЖ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР