Има три проблема, които трябва да решим. Първият е свързан

...
Има три проблема, които трябва да решим. Първият е свързан
Коментари Харесай

Денков: Децата много често не разбират защо учат едно или друго нещо

Има три казуса, които би трябвало да решим. Първият е обвързван с високата академичност, на това, което се показва на децата. Тя може да идва от образователните стратегии, може да идва от учебниците. От това, което вършим като обзор сега наподобява, че има значителен проблем с учебниците, само че защото те се базират на стратегиите, ние би трябвало да почнем от стратегиите, да сме сигурни, че там непотребният академизъм е отстранен и по-късно да се отрази в учебниците. Това сподели просветителният министър Николай Денков в ефира на Българска национална телевизия.
 От МОН споделят по какъв начин да е кандидатстването за V, VIII И XI клас
От МОН споделят по какъв начин да е кандидатстването за V, VIII И XI клас

Графикът на дейностите по приемането на учениците в VIII клас е одобрен

По думите му вторият проблем е обвързван с това, че децата доста постоянно не схващат за какво учат едно или друго нещо. " Затова би трябвало да дадем опция с образци, които свързват това което учат с техния живот, с това, което се случва към тях, в това число и да отидат за уроци по история на исторически места. Да съумеят да свържат това, което учат, с това, което ще им би трябвало по-късно и което им построява мирогледа ", съобщи Денков.
 Денков желае да извади университетския език от учебниците Обновена
Денков желае да извади университетския език от учебниците

За по-малко от 2 година може да се прегледат помагалата

Третият проблем съгласно просветителния министър е, че няма задоволително време за извършения за асимилиране на компетенциите и уменията, които построяват един човек и му оказват помощ да се осъществя в живота.

" Третият проблем е обвързван с първите два. Ние като махнем академизма, като дадем образци, ще помогнем повече да се упражняват, само че изисква също по този начин и повече време за извършения. Аз не не желая да влизам през днешния ден в тази тематика, само че по тази причина и поставихме въпроса дали няма потребност от малко по-дълга образователна година там, където нашата образователна година е по-кратка от образователната година в другите страни ", сподели той.
 По-малко затворени въпроси на матурата по БЕЛ
По-малко затворени въпроси на матурата по БЕЛ

Зрелостниците ще избират сред интерпретативно съчинение и есе

Денков, уточни още, че от време на време написаното в даден учебник е в пъти повече от заложеното в съответната образователна стратегия. Той изясни, че се обмисля опцията да има разнородни материали за учениците с разнообразни ползи и равнище на подготовка, само че това по-скоро би трябвало да стане посредством пособия и електронни запаси. Образователният министър съобщи също, че се работи по обезпечаването достъп за всички възпитаници до видеоуроци и други ел. запаси.
 Мониторинг център в МОН оказва помощ за електронните платформи и запаси за образование
Мониторинг център в МОН оказва помощ за електронните платформи и запаси за образование

Той подкрепя и учебните управления в администрирането на данни

Денков разяснява и във връзка с матурите. По думите му измененията са предстоящи и нужни, като част от тях за заложени в Закона за предучилищното и учебното обучение, признат през 2015 година Те са свързани с по-големия брой предмети за втората матура, в това число и изпитите на професионална подготовка в професионалните гимназии.
 Над 46 000 възпитаници ще се явяват на матури през май
Над 46 000 възпитаници ще се явяват на матури през май

Най-предпочитана е матурата по британски език

Ще има и повече въпроси с отворен отговор , което плаши децата и родителите, само че за учениците, които знаят по какъв начин да изразят лична мисъл, това щяло да бъде по-лесно, а не по-трудно.

Променя се и прагът за тройка от 23 на 30 точки , тъй като не е бил променян от 2008 година и е бил към този момент несъответстващ, като концепцията е за тройка да се знае най-малко една трета от материала.
 Дипломата на Гюров е законна, МОН не разяснява наличието
Дипломата на Гюров е законна, МОН не разяснява наличието

Заявлението за признаването й е подадено през вчерашния ден и е прегледано незабавно

Във връзка с на званието на ръководителя на ПГ на " Продължаваме промяната " и претендент за шеф на Българска народна банка Андрей Гюров , Николай Денков съобщи: " Висшето обучение в Европа има три степени - бакалавър, магистър и лекар. В момента, в който има " лекар ", той е приключил най-високата степен и оттова нататък няма значение какво се е случвало преди този момент. "

" Той има законна тапия за " лекар ", която е по-висока от " магистър ", тъй че няма какво да се спори тук ", добави Денков и разясни, че резултатът от инспекцията за дипломата на Андрей Гюров е излязъл в рамките дневно, защото Виенския университет разполага със лист на дипломантите си и инспекцията всъщност е лишила минути. " Бързата реакция се дължи и на високия публичен интерес. Ако беше за Каримански, щяхме същото да създадем ", увери той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР