Има три неща, които да се направят за решаване на

...
Има три неща, които да се направят за решаване на
Коментари Харесай

Затваряне на границите и преминаване през пунктове иска Борисов в Брюксел

Има три неща, които да се създадат за решение на мигрантската рецесия, за които ще упорствам на срещата на водачите през днешния ден. България потвърди, че като страна на първа линия може да се оправи с бежанския напън, разяснява министър председателят Бойко Борисов в Брюксел, където представители от няколко страни в Европейски Съюз вземат участие в неофициална работна среща по миграцията.

" Незабавно затваряне на границите и прекосяване единствено през пунктовете. Мигрантите, които са към този момент са в Европейски Съюз, да бъдат върнати там, откъдето са избягали. Да се работи по споразуменията с трети страни наоколо до зоните на спорове, където да подкрепяме грижата за бягащи от войната в изнесени центрове ", изясни Борисов.

Паниката не е добър консултант, повтаряме нещо, което би могло да бъде решено по бърз метод от всички страни членки на Европейски Съюз и освен от тях, добави българският министър председател.

Според Борисов, положителните резултати, които страната ни регистрира с опазването на външната граница на Европейски Съюз се дължат както на положителната работа на гранична полиция и ФРОНТЕКС, по този начин и на съглашението с Турция.

Той изясни, че както страните в Европейски Съюз, по този начин и страните от Западните Балкани би трябвало да бъдат предпазени. Той ще упорства като председателстващ Съвета на Европейски Съюз да бъде открито единодушие сред всички държави-членки по тематиката с миграцията.

Борисов добави, че България, като страна на първа линия, дружно с Гърция, Италия, Испания не може да се съгласи с позицията за връщане на към този момент намиращите се в Европа мигранти в страните на първа регистрация. Това би утежнило обстановката в тези страни посредством прехвърлянето им на двойни отговорности - по запазване на граници и грижи за бежанците на тяхна територия.

В срещата вземат участие Австрия, България, Германия, Гърция, Испания, Италия, Малта и Франция. Целта е участниците да се обединят към визията за общи дейности и да се преодолеят дълбоките разделения в Европа по въпроса за миграцията в навечерието на Европейския съвет в края на идната седмица. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР