Има такъв народ“ (ИТН) се опрадваха за гласуването в подкрепа

...
Има такъв народ“ (ИТН) се опрадваха за гласуването в подкрепа
Коментари Харесай

ИТН подкрепили кандидата на ГЕРБ за шеф на НС от етични съображения

„ ИТН “ (ИТН) се опрадваха за гласуването в поддръжка на претендента на ГЕРБ-СДС Росен Желязков за ръководител на Народното събрание (НС). Желязков обаче не бе определен. Той получи „ за “ единствено ГЕРБ-СДС и Има Такъв Народ.

След конфуза Тошко Йорданов от партията на Слави Трифонов излезе на трубуната и изясни: „ Понякога е доста хубаво човек да е отвън това Народно заседание, както на нас ни се случи предишния път. Просто е доста хубаво. Защото гледайки по малкия екран, виждаме на какъв брой унизителни сценки е основен създател Народното събрание. В предишния парламент би трябвало да помните, тъй като всички други отвън нас бяхте тука. Колко грозно, неприлично и тъпо държание имахте, избирайки ръководител на Народното събрание.

В парламентарната процедура има два модела, които се съблюдават, и такава е и парламентарната нравственос – или има авансово образувано болшинство, което си избира предедател, или спечелилата най-вече места парламентарна група – за нея се гласоподава за ръководител. Така е било постоянно, в това число когато ние бяхме първи. Така беше, когато „ Продължаваме промяната “ беше първи – с помощта на господин Трифонов вие имахте ръководител. Така че ние от „ ИТН “, заявявайки, че ще бъдем градивни и ще съблюдаваме парламентаризма, просто считаме да съблюдаваме парламентарната нравственос. “

 

Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР