Има такъв народ е оттеглило подкрепата си от Николай Василев,

...
Има такъв народ е оттеглило подкрепата си от Николай Василев,
Коментари Харесай

ИТН отново ще предложат кабинет и се надяват на разум от протестните партии

" ИТН " е отдръпнало поддръжката си от Николай Василев, който дефинираха като отборен състезател, човек админ, експерт, който не на последно няма тежки зависимости, поради това, че не са били подкрепени от останалите партии.

Много ми е неприятно да прецакаме един експерт, само че когато нямаш поддръжката на тези, от които би трябвало да я имаш е безсмислено да продължиш. Така отговори зам.-председателят на " ИТН " на въпрос на Dir.bg за какво са отдръпнали кандидатурата на Николай Василев.

Какъв ще е съставът на новия проектокабинет, ще решим, тъй като ние нямаме съдружни сътрудници, нито пък някой има предпочитание да ни е съдружен сътрудник. За политиките ще си приказваме в Народното събрание. Не виждам причина друга политическа партия да дефинира състава на този кабинет. Не съм предполагал, че Демократична България ще се фиксират върху личността на Николай Василев, съобщи още Йорданов. Ако знаех, че това им е най-важният проблем, може би щяхме да обсъдим, мислех, че по-важно е какви политики ще вършим. В последна сметка и правосъдната промяна минава през Народното събрание, а не през Николай Василев. Ако нещата опират до его, това не е удобен метод, отговорността е наша, разясни Йорданов.

Ако не успеем да съставим този кабинет на малцинството, разумно ще е да се завърти парламентарната рулетка. Ние сме споделили, че няма да работим с ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Все си мисля, че ние би трябвало да имаме един общ зложелател, а политиките ни са сходни с тези на Демократична България и " Изправи се!Мутри, вън ", съобщи Йорданов и посочи, че те не са в съдружни взаимоотношения и не са длъжни да разискват авансово, с която и да било партия, състава на кабинета, тъй като те носят отговорността.

Ако ние не получим поддръжка за този кабинет от двете протестни партии, одобряваме, че нямаме тяхната поддръжка. Тогава напред и обратно когато мандатът отиде при тях, да се договорят с Карадайъ, с Нинова и с Бойко Борисов. Ние не желаем гласовете на ГЕРБ, акцентира Йорданов.

Надявам се здравият разсъдък да надделее, тъй като не считам, че би трябвало да има предварителни избори поради положението на страната. И в случай че някой желае да връща ГЕРБ още веднъж на избори, апелирам да излезе и да го съобщи, съобщи Йорданов.

Ако нямаме поддръжката, няма да внасяме предлагането за последващо държавно управление за гласоподаване в Народното събрание, тъй като влизаме в хипотезата да ни поддържат ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Кога ще бъде препоръчан идващия проектокабинет и къде, не бе конкретизирано.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР