Има спрени българи на границата. Надявам се документите на всички

...
Има спрени българи на границата. Надявам се документите на всички
Коментари Харесай

Министър Демерджиев от Скопие: Има спрени българи на границата и забранителен списък за влизащи в РМС

Има спрени българи на границата. Надявам се документите на всички да бъдат обработени бързо. Знам за забранителен лист, малко са хората в него.

Това сподели вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев пред публицисти. Той е в Скопие за честването на 151-годишнината от рождението на Гоце Делчев.

Гоце Делчев е персона, която принадлежи на историята и доста се надявам идната година дружно да поднесем цветя, предложих го и в този момент, само че не се възприе от македонска страна, сподели той.

Вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев и здравният министър Асен Меджидиев, които са публично в Скопие за 151-годишнината от рождение на Гоце Делчев, не знаят по кое време съгласно македонската стратегия се планува да бъдат позволени до гроба в църквата. Те чакат да се съберат още българи, които желаят да почетат героя, за отидат дружно.Той и здравният министър Меджидиев чака да дойдат българите, които желаят да почетат революционера, с цел да идат дружно до църквата.

Ще бъде назначена защита на пребития в Охрид Християн Пендиков, когато бъде изписан от ВМА. Доколкото знам, ще остане в България, изясни Демерджиев.

В положително положение е, следим го, пред изписване е, увери и здравният министър Асен Меджидиев, който също е в Скопие за честването.

В Скопие има безпрецеденти ограничения за сигурност. Хълмът, на който е църквата " Св. Спас ", където е гробът, е отцепен от полиция, хора не се позволяват. Над града кръщи хеликоптер.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР