Има споразумение за бюджета на ЕС и Фонда за възстановяване

...
Има споразумение за бюджета на ЕС и Фонда за възстановяване
Коментари Харесай

Евролидерите намериха компромис за бюджета и спасителния фонд


Има съглашение за бюджета на Европейски Съюз и Фонда за възобновяване от пандемията. Новината заяви късно нощес ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел в Туитър.

Евролидерите се събраха на среща на върха в следващ опит да договорят бюджетната рамка на общността за идващите 7 години и размера на избавителния фонд, който бе основан поради коронавирус рецесията.

" Сега можем да стартираме с внедряването на Плана за възобновяване и да изградим назад своите стопански системи. Нашият незабравим пакет за възобновяване ще подтиква зеления и дигитален преход ", разяснява Шарл Мишел. Обемът на избавителния фонд ще е 1,8 трилиона евро.

Председателят на Европейската комисията Урсула фон дер Лайен също изрази удовлетворение от постигнатото съглашение. По думите й с фонда се дава „ мощен подтик на възобновяване “.

В общата декларация на водачите за отговора на пандемията се споделя, че Европейският съвет акцентира значимостта на подготовката за вярната логистика и систематизиране на имунизациите, в това число и развиването на национални тактики за имунизиране, с цел да дойдат те в точния момент при хората в Общността.

Лидерите одобриха и изводи за трансатлантическите връзки, а също по този начин удължиха глобите против Русия.

Бюджетът на Европейски Съюз за интервала 2021-2027 година на стойност 1,074 трилиона евро и проектът за възобновяване на стойност 750 милиарда евро бяха признати през юли, само че бяха блокирани от Будапеща и Варшава, които се опълчиха на механизъм, обвързващ изплащането на европейските средства със спазването на правилата и нормите на правовата страна.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР