Има спор и дискусия, тъй като няма установена процедура за

...
Има спор и дискусия, тъй като няма установена процедура за
Коментари Харесай

Борислав Цеков: Иван Гешев се опитва да разкрие процесите, довели до освобождаването му

Има спор и полемика, защото няма открита процедура за назначението на изпълняващ длъжността основен прокурор. Прокурорската гилдия стъпва на текст за административните ръководители.

Това съобщи в ефира на бТВ специалистът по конституционно право Борислав Цеков.

Стои и другият въпрос – дали да не се върви по процедурата за избор на нов. За мен не това е най-големият проблем. Стабилизирането на прокуратурата ще стане, когато държавното управление и политиците си свършат работата – да се избере парламентарната квота във Висшия правосъден съвет. След това да се отговори пътят за нов основен прокурор, който нека да е транспарантен, добави Цеков.

„ Иван Гешев се пробва да разкрие процесите, довели до освобождението му. Големият проблем е в държавното управление. Липсва механизъм за взимане на решения – съдружен формат, явен и транспарантен, който взима решения. Те не могат да изберат ръководители на непрекъснатите комисии. Правителствената коалиция боксува. В момента е една остаряла българска приказка – куче влачи, следа няма. Никой не носи отговорност, а това е причина за „ беровизация “ на това ръководство “, уточни Борислав Цеков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР