Има случай в Бургас на острия хепатит при деца с

...
Има случай в Бургас на острия хепатит при деца с
Коментари Харесай

Сербезова: Има случай на новия хепатит при дете и у нас

" Има случай в Бургас на острия хепатит при деца с неразбираем генезис , за който сигнализираха редица страни. Детето към този момент е изписано от болница, оздравяло е и се усеща добре. Това разгласи здравният министър проф. Асена Сербезова пред .

Тя акцентира, че няма огнище на болестта .

Припомняме, че случаи на хепатит с неизвестен произход при преди този момент здрави деца бяха обявени за първи път на 5 април от Англия. Те са от Шотландия. На 12 април Англия заяви и за 61 такива случаи в Англия, Уелс, Северна Ирландия, като множеството са при деца под пет години. Първоначално подозренията са за заразен сътрудник или излагане на отрови. Връзка с ваксина против COVID-19 не е разпозната. 

Европейският център за предварителна защита и надзор на болесттите работи с екипите на всички страни, съобщили такива случаи, както и със СЗО и други основни сътрудници. 

Сербезова коментира и друга тематика: " В лечебни заведения за избран интервал от време са раздадени няколко десетки хиляди на съответен човек ". 

" Някои са маркетинг мениджъри, други са съответни реализатори на здравна помощ. В резултат на инспекции и вътрешен одит ми беше докладвано, че здравна сестра е получавала повече от 10 000 лева в университетска болница ", добави здравният министър.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР