Има системен проблем в Той няма да се оправи с

Има системен проблем в Той няма да се оправи с ...

Има системен проблем в цялата сфера на управлението на обществените медии, смята Илиян Василев.

Има системен проблем в Той няма да се оправи с мандатността. Трябва да се мобилизира обществена енергия.
Това коментира пред БНР бившият посланик в Москва и анализатор Илиян Василев, един от хората, подписали отворено писмо до министъра на културата Боил Банов, с което се иска оставката на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков.
На онлайн среща с генералния директор на Българското национално радио Андон Балтаков вчера министър Банов отказа да оттегли внесения за обществено обсъждане законопроект за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията, защото има подписка на интелектуалци, с която се атакува мандатът на Кошлуков. Оттеглянето беше поискано от Балтаков, от депутати, от неправителствени организации и от служители на БНР, с аргумент, че в този текст липсват одобрени от Националното радио предложения.

БНР застава зад генералния си директор, твърди Ива Дойчинова (ВИДЕО) БНР застава зад генералния си директор, твърди Ива Дойчинова (ВИДЕО)
„Аз смятам, че с Андон Балтаков дойде една нова ера за Българското национално радио, като стилистика на мениджмънт, като прозрачн...
Василев подчерта, че досега Банов е мълчал по искането за оставка на Кошлуков, депозирано чрез подписката, и не се е произнесъл по тази темата:
"
"Никой няма да позволи на Боил Банов да си подаде оставката, защото той е част от колодата от карти в това правителство и те се страхуват, че един като падне, ще повлече крак", заяви Василев.
По думите на Василев не се е състоял истинският разговор.

БНТ и БНР все по-обществени или все по-държавни? БНТ и БНР все по-обществени или все по-държавни?
Очакваният с трепет в медийните среди Закон за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията (ЗИД на ЗРТ) вече е публикуван...

В законопроекта липсват 8 члена от текстове, които засягат мандатността на генералните директори на БНТ и БНР и задълженията на управителните съвети, пояснява медията.
"Работни групи работят, а никой не знае нито варианта, по който експертите от Радиото са участвали, нито варианта, който Министерството на културата е одобрило. Сега е времето - чрез обществени дебати", допълва Василев.
"Ако г-н Балтаков цели провокиране на обществен дебат, шапка му свалям", заяви още Илиян Василев.

Източник: actualno.com