Има сигнали за сериозно завишаване на цените на определени стоки.

...
Има сигнали за сериозно завишаване на цените на определени стоки.
Коментари Харесай

КЗП: Има сигнали за сериозно завишаване на цените на някои стоки

Има сигнали за съществено завишаване на цените на избрани артикули. „ Хората усещат, че търговци се пробват да завишават цени ”, съобщи за Българска национална телевизия ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов. Поне към този момент това не е всеобщо събитие, само че все още няма инструмент за санкциониране при повдигане на цените, в случай че те не са с нормативно регламентиран лимит.

Председателят даде на практика препоръки на потребителите: да посещават работещите магазини с авансово квалифициран къс лист на нужните артикули, да правят извършването на покупки по допустимо най-бързия метод, без ненужно задържане в комерсиалните обекти. Също по този начин да бъдат спестовни при потреблението на електрическа енергия и други комунални услуги за отбягване натоварването на системите за доставка.

Маргаритов уточни и образци за открити нарушавания от последните дни. При инспекциите, които се правят по предписание на прокуратурата взаимно с други институции, проверяващите са попаднали на случай с аптека, която продава дезинфектанти без оповестяване на цената. Има и случаи, в които се продават защитни средства на доста висока цена и не се издава касов бон. Това са нарушавания, за които се постановат наказания, добави той и още веднъж прикани търговците – и огромните вериги, и по-малките – да бъдат правилни и лоялни към потребителите.

Не бързайте с анулацията на резервациите за летните почивки, предложи Димитър Маргаритов. Той разясни, че при форсмажорни условия, вярното държание е да се търси отсрочване във времето на почивките.

Призоваваме потребителите да бъдат спокойни и да търсят способи в диалози с туроператори и местата, където са направени техните резервации за почивки, за отсрочване във времето на въпросните почивки. Ако клиентите стартират да си изискват неотложно парите назад, това ще докара до серия от банкрути и няма да съумеят да си възстановят сумите в цялостния им размер, предизвести той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР