Има сериозни причини Бойко Борисов да се газира от темата

...
Има сериозни причини Бойко Борисов да се газира от темата
Коментари Харесай

Зад „гръцкия остров“ на Борисов се спотайва нещо, от което го е страх

Има съществени аргументи Бойко Борисов да се газира от тематиката за „ купения “ от него гръцки остров. Първата и евентуално най-основателна е, че тази „ вест “ би трябвало да прикрие друга - рискова или срамна.Затова е разумно да чуем: „ Гръмнали гръцките медии, че съм купил остров в Гърция. Просто нещастни, долни лъжци жълти! Мръсници! 100 души да му повярват на това! Има в гръцка преса, а ни остров, ни гявол… неистина! Лъжа след неистина! Жалки, нещастни, долни лъжци мръсни! “
Думи, изречени от сърдит човек, а не подобен, който иронизира или се забавлява. 99% от българите биха се изсмели, в случай че се напише нещо такова за тях, тъй като си знаят фурия. Но Борисов е нервиран – явно има благоприятни условия, само че в действителност не е направил покупката. Поне не персонално. Не тъй като не може, а тъй като би трябвало да изяснява от кое място са парите. Преди време сюжет с къща за няколко милиона в Барселона, купена от него, мина през медиите, само че Борисов не се закачи за него. Защото уеб страниците бяха български – на тях той не дава отговор. Но когато новината идва извън – нервите му изневеряват. Наши медии непрекъснато изваждат на ярко доказателства за ултра корупция на върха в страната, само че Борисов и компания се засягат, когато същите неща се появят в непознати издания.
Сюжетът с острова. Гръцкият уебсайт informiran.net на 19 юни пуска текст със заглавие: „ ИЗВЪНРЕДНО! Борисов си купил Остров в Гърция – избухнаха гръцките медии “.
Цяла седмица по-късно у нас се развихря стихия. Борисов е засегнат, тематиката е свалена от предаването на Милен Цветков по Нова тв, форумите кипват, а в сряда, преди съвещание на Министерски съвет Борисов се обръща към представители на медиите и пита има ли някой от Нова телевизия. След което произнася: „ Умолявам ви, не ми забърквайте името в сходни неща. Не е почтено да замесвате името ми. Всичко подправено да пуснат – все ми е тая. Рано или късно истината излиза “.
Рано или късно… Проблемът е, че жителите се надяват на рано, а политиците съумяват да е късно. В други страни това е проблем, тук е самообладание.
Борисов прикани също проверяващи публицисти да разровят случая. „ Ако е истина, ще си подам оставката. Моля ви. И аз имам семейство и те гледат “. Показва паника, само че по този начин беше и със сълзите за майките на децата с увреждания, единствено че никой не му повярва. Освен това постоянно ще се намерят „ проверяващи публицисти “ – пеевските медии са цялостни с такива, - които ще „ разкрият “, че зли сили клатят страната и очернят светлия лик на Кралят Слънце. Същият Крал Слънце, който не се възмути, когато се стовариха подозрения и клюки, че майките в палатките получили над 1 млн да стачкуват, а за касаещата го подправена вест скача като жилнат.
Който обаче поназнайва най-малко малко Борисов, е наясно, че зад „ острова “ се крие нещо друго. Или както е споделил Сив Джобс: „ Един слух става истина сега, в който бъде публично опроверган “. Не може да се отхвърли, че Борисов постави старания в тази посока.
Според гръцкия уебсайт, който се базира на неизвестен източник, островът, платен от Борисов, се намира на към 100 км от България, покрай Кавала. Казва се Фидониси и е ненаселен. Обявата за продажба преди време била качена в уеб страницата на българска организация за парцели. Продажбата обаче направила турска компания. Тя пазела в загадка името на купувача. Новият притежател, щял да построи пътища на острова.
Защо тогава Борисов избухна? Името му е замесвано и различен път в всякакви истории, някои много по-убедителни, само че не реагира по този метод.
Според Робът Грим, създател на „ 48-те закона на властта “, човек е заставен да издаде защитавана загадка, когато се пробва да прикрие още по-голяма загадка. Което би могло да значи, че Борисов е мощно обезпокоен от нещо и по тази причина ни праща на острова. Макар да сме наясно, че даже да го е купил, щеше да е посредством подставено лице. Както в случаите с „ Булгартабак “, „ Дунарит “, някои пеевски медии и прочие Поне по този начин се приказва.
Друга опция е самичък да е пуснал слухът, с цел да го опровергае и дава като образец за подправени вести. Има такива хватки в политиката. Което значи, че някъде се случва нещо, от което той се опасява. Законът Магнитски ли, нещо към мигрантите ли, ония 800 млн евро, потънали около АЕЦ „ Белене “ и Южен поток, за които приказва Путин ли?
Преди две години бе оповестен документ, от който се виждаше, че в Лихтенщайн се ревизират банкови сметки на Бойко Борисов, Делян Пеевски и Ахмед Доган. Потвърдиха го даже пеевските медии, въпреки и с внушението, че нямало нищо нелегално. Никой обаче не изясни какъв е произходът на парите в тези сметки.
По-късно излезе запис на телефонен диалог сред банкера Цветан Василев и жена, представител на турска корпорация. В него се разкрива, че министър председателят Бойко Борисов е изискал 50 млн. щ. д. от турска компания. От СРС-то се схваща още, че в аферата е забъркано и името на основния прокурор Сотир Цацаров. Публикувани бяха и писма, от които се излиза наяве, че на 13 май 2015 година турският предприемач Юсуф Йозтюрк, ръководител на борда на шефовете на компанията „ Йозтюрк Холдинг “, е изискал да придобие банка "Виктория ". По това време "Виктория " е благосъстоятелност на КТБ, а КТБ е във банкрут. Неин максимален заемодател се явява Фондът за гарантиране на вземанията, който е налял 1,5 милиарда евро в КТБ и никой не може да придобие банка "Виктория ", без да удовлетвори Фонда за гарантиране на вземанията. Затова турците оферират да изкупят правото да събират заемите към КТБ. От диалозите се схваща, че с цел да се одобри офертата от българска страна, Борисов е изискал от непознатия бизнесмен голямата сума.
През 2016 година съветски медии разгласиха текстове по какъв начин министър председателят Борисов е бил „ стимулиран “ с 50 млн. $ с цел да обезпечи придобиването на Българската телекомуникационна компания (БТК) от съветската ВТБ банк посредством номиналните реализатори в лицето на Спас Русев и Милен Велчев.
Борисов подскочи като жилнат, когато потегли слух, че с Пеевски се гласят да придобият Нова телевизия.
Отрече също да е получавал каквито й да било пари от банкера Цветан Василев, който в изявление бе декларирал, че към 240 млн лв. са поели към Борисов посредством негови медиатори. Показа и документи.
Отрича да има нещо общо и с покупката на ЧЕЗ, въпреки подозренията да са доста и много упорити.
Темата „ остров “ е подобаващ летен сюжет. Спомнете си историята в „ Островът на съкровищата “ на Робърт Луис Стивънсън. В книгата пиратите бяха заграбили големи благосъстояния, които скрили на ненаселен остров. Днес пиратите към този момент са политици, с остров на съкровищата – офшорните зони и компании.
На Борисов подправената вест с острова му прави чудесна работа. Хем звук, хем – няма такова нещо, апелирам ви, имам семейство. За нас остава подозрението, че зад непредвидената история се крие нещо друго. Но както сподели самият Борисов: Истината рано или късно излиза. Въпросът е по какъв начин ще се отрази тя на нас, българите. Струва ми се, че най-после Той ще си вземе островът със съкровищата, а на нас ще хариже „ островът на стабилността “. Честито на печелившите.
А на Борисов някой да му каже, че в историята има и остров Света Елена. Наполеон е живял там известно време, само че не по избор... При това Наполеон, а не...

Д-р Димитър Попкутуев, Фрог нюз.бг
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР