Има сериозни елементи на реваншизъм от служебния кабинет. Странно, сега

...
Има сериозни елементи на реваншизъм от служебния кабинет. Странно, сега
Коментари Харесай

Гечев: Европа ще зъзне заради малоумните санкции срещу Русия

Има съществени детайли на реваншизъм от служебния кабинет. Странно, в този момент служебният кабинет стартира да сменя фрагменти широкомащабно, съвсем напълно това са фрагменти на Българска социалистическа партия. Доста от тези фрагменти са членове на Националния съвет на Българска социалистическа партия. Атаката е против Българска социалистическа партия и ще вземем всички ограничения да се противопоставим на подобен метод. Колегите от служебния кабинет са назначени да приготвят изборите, да извършват бюджета, който депутатите сме приели, да съблюдават законите и да не се занимават с партийни каузи, тъй като може да има последствия. Това съобщи проф. Румен Гечев от Българска социалистическа партия в предаването " Денят ON AIR ". Той не позволява президентството нищо да не знае и министрите без да пита да взимат решенията.

" Притеснени сме от това, което става, тъй като то не е редно. Ще намерим точния отговор и няма да позволим с Българска социалистическа партия да се отнасят по подобен непоследователен метод. Ако някой има други цели, да пие студена вода и да си намерения какво прави. Те са там за 6-8 седмици, дано си извършват отговорностите ", сподели още проф. Гечев пред Bulgaria ON AIR.

Екипът на Радев е там с помощта на Българска социалистическа партия, посочи социалистът. И добави, че офанзивите против Българска социалистическа партия консолидират гласоподавателите им, които ще отговорят на изборите на 2 октомври. Той чака Българска социалистическа партия да реализира по-добър резултат спрямо този от последния парламентарен избор.

Проф. Гечев счита, че към този момент някогашната ръководеща коалиция е постигнала положителни резултати и е нараснала приходите на хората. И означи, че Българска социалистическа партия е предизвестила за неверни стъпки на държавното управление в енергийния бранш.

" Няма наказания против природния газ от Русия. Българска социалистическа партия оцени глобите на Европейска комисия като неприемливи и нездравословни за целия Европейски Съюз, в този момент това го вижда целият свят. Ние сме за диверсификация на доставките. Но до тогава да хвърляме стопанската система в опасности с мечти за кораби от Аляска или Мексиканския залив, това няма по какъв начин да стане. Няма контракт за такива танкери. От края на септември нямаме контрактувани количества газ за България. Намираме се в риск от газови доставки. Когато можеш да купиш стока на международния пазар, е безумие да не я купуваш по идеологически аргументи ", разяснява гостът.

Според него Русия има 100% съображение да желае заплащане в рубли за газа, защото Западът е блокирал активи за 300 милиарда на страната. " Газпром " има цялостно съображение да желае втора сметка в рубли, безапелационен е проф. Гечев.

" С малоумните си наказания Европейска комисия направи по този начин, че Европа ще зъзне, и второ - укрепи рублата. Наближаваме средата на август, а нямаме контракти за след септември. Тръбата минава през страната - с 13 милиарда куб. м газ годишно, и тази страна не купува газта от тази тръба. Някои от решенията са малоумни ", настоя проф. Гечев.

За край на диалога той увери, че стратегическите решения след изборите ще бъдат хармонизирани под натиска на обстоятелствата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР