Има самолетни катастрофи, чиято мистерия никога не е разгадана -

...
Има самолетни катастрофи, чиято мистерия никога не е разгадана -
Коментари Харесай

Четири от най-мистериозните самолетни катастрофи на всички времена

Има самолетни произшествия, чиято тайнственост в никакъв случай не е разгадана - без значение дали се случват над известния Бермудски триъгълник или над Хималаите.

И тъкмо тази загадъчност провокира доста спекулации...

Вижте четири мистериозни самолетни произшествия от предишното, които и до-ден сегашен не са обяснени

Полет 19, липсващ безследно през декември 1945 година

Фактите:

Полет 19 се състои от пет американски бомбардировача-торпедоносци с общо 13 члена на екипажа, които изхвърчат на 5 декември 1945 година от базата Форт Лодърдейл на подготвителен полет. 90 минути след излитането един от водачите - Чарлз С. Тейлър, оповестява за проблеми с ориентацията - компасът се е развалил, националните граници под тях към този момент не могат да се разграничат.

След това кулата инструктира Тейлър да лети на запад. Но Тейлър дава отговор - „ Не мога да кажа къде е запад. Вече нищо не е наред.” Петте самолета на Полет 19 изчезват безследно, не са открити остатъци от машините, както и телата на водачите.

Спекулациите:

Много тайни теоретици виждат случая като едно от най-важните доказателства в поддръжка на теорията за Бермудския триъгълник и на обстоятелството, че корабите и самолетите не престават да изчезват необяснимо в морската зона в западния Атлантически океан на север от Карибите.

Експертите обаче позволяват по-реалистично събитие - те считат, че водачите са свършили горивото в някакъв миг, паднали са в морето и са потънали там.

Полет MH370, липсващ през март 2014 година

Фактите:

Историята на скандалния полет 370 на Malaysia Airlines стартира на 8 март 2014 година По това време самолетът е на път от Куала Лумпур за Пекин. Освен опитния водач, който има над 18 000 летателни часа, и останалата част от екипажа, на борда има 239 пасажери.

Самолетът ненадейно изчезва от радарите към 40 минути след излитането. В ретроспекция обаче, въз основа на сателитни данни, се открива, че машината не се е разрушила по това време. Вместо това тя лети още седем часа, първо на запад, след това на юг. MH370 евентуално се е разрушил в Индийския океан. Останки обаче по този начин и не са открити.

Спекулациите:

Днес има десетки теории и спекулации за това какво може да се е случило оня ден. Най-пресният образец е новата книга „ Изчезнали “ на френската журналистка Флоранс де Шанги, която живее в Югоизточна Азия. В нея тя приказва за опцията машината да е била свалена. Според де Чанги това е дело на американските военни, които са желали шпионско устройство, което било на борда.

Канадският следовател на произшествия Лари Ванс има друга причина. Според него малайзийският водач преднамерено е спуснал машината във водата - желал е да се самоубие. Той основава това на положителното положение на откритите две дузини парчета.

Главният следовател Питър Фоли, въпреки това, е уверен, че машината се е разрушила в морето заради липса на гориво. Сред теориите са, че руснаците са отвлекли самолета за Казахстан, конспирации за Северна Корея, и още веднъж, че извънземни са отговорни за изгубването на машината.

Полет 990 на Egypt Air, аварирал през октомври 1999 година

Фактите:

Полет 990 на Egypt Air (MSR990 за кратко) би трябвало да лети от Ню Йорк до Кайро на 31 октомври 1999 година Но машината се разрушава в Атлантическия океан на към 90 км от остров Нантъкет. Твърди се, че преди злополуката вторият водач споделя „ Разчитам на Бог “ още веднъж и още веднъж.

Когато водачът се връща в пилотската кабина, той сподели: „ Какво е това? Какво е това? Изключихте ли устройството? ". Всички 217 души на борда на самолета умират.

Спекулациите:

Причината за злополуката не е изяснена тъкмо, а Съединени американски щати и Египет към момента спорят за истината. Египетската работа за гражданска авиация оправдава злополуката с недостатък в системата за премерване на височината. Американските управляващи обаче считат, че става дума за самоубийство: вторият водач е подозиран за полов тормоз и се твърди, че е получил предизвестие сутринта преди злополуката.

На 21 март 2002 година NTSB разгласява гореспоменатия финален отчет от следствието, в който се показва, че случаят евентуално е резултат от неприятно държание на първия стюард от аварийния екипаж. Факт е, че казусът и до през днешния ден не е обяснен.



PIA полет 404, липсващ през август 1989 година

Фактите:

Полет 404 на Pakistan International Airlines (PIA) изчезва преди повече от 27 години. Самолетът излетява от пакистанския град Гиглит в 7:36 сутринта на 25 август 1989 година На борда на самолета Fokker F27 Friendship има 54 души, дестинацията е Исламабад, столицата на Пакистан.

Последното радио известие от екипажа е получено единствено 4 минути след политане: кацане в Исламабад се чака в 08:32 часа. Но машината по този начин и не дойде и до ден-днешен не е открита.

Спекулациите:

Никога не излиза наяве за какво полетът по този начин и не дойде на местоназначението си. Едно от догатките е, че самолетът може да се е разрушил над Хималаите, другото е, че е бил свален от индийските управляващи поради прехвръкване над границата.

Въпреки това, няма доказателства за нито една от тези теории. Това е и една от аргументите околните да не знаят и до през днешния ден, десетилетия по-късно, за какво управляващите стопират това дело.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР