Има съмнения, че и в кардиологичното отделение в държавната болница

...
Има съмнения, че и в кардиологичното отделение в държавната болница
Коментари Харесай

И в пловдивска болница пост И в пловдивска болница поставят стентове на здрави хораавят стентове на здрави хора

Има подозрения, че и в кардиологичното поделение в държавната болница в Пловдив също се слагат стентове на здрави хора. Пациент се оплака от началника на отделението доцент Иван Мануков, който предлага да му се слагат два стента. Потърпевшият е потърсил второ мнение в София, където се открива, че сърцето му е крепко и няма потребност от тази процедура. Това откри следствие на Нова телевизия.

Преди това малкия екран заяви за сходен случай и в държавната болница в Пазарджик. Там кардиолог получава 57 000 лева месечно, откакто слага стентове на огромен брой пациенти, измежду които и изцяло здрави. За всеки стент той получава % по клинична пътека, като сумата е към 2000 лева А тази процедура, прилагана върху здрав човек, носи заплаха.

" Потресен съм, че за едни 2 000 лева, които щяха да вземат от пътеката, щяха с два стента да ме създадат неработоспособен за цялостен живот ", разяснява Динко Бобчев, на който доцент Мануков предписва процедурата. Пациентът не се е явил на избраната дата за слагане на стентове, след което е бил издирван от чиновници на болничното заведение, в това число и от доцент Мануков.

Самият шеф на кардиологичното поделение в пловдивската болница нашумя преди 10-ина години със заплатата си от 30 000 лева Тогава абсурдът още веднъж бе за излишно поставяни стентове.

Във връзка със настоящия случай доцент Мануков съобщи, че пациентът не е бил викан за слагане на стент, а за проучване на велоергометър.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР