Има рязък скок на тежките катастрофи след премахването на КПП-ата

...
Има рязък скок на тежките катастрофи след премахването на КПП-ата
Коментари Харесай

МВР: Има скок на катастрофите след падането на КПП-ата

Има внезапен скок на тежките произшествия след премахването на КПП-ата край регионалните градове. Това стана ясно на брифинг на Пътна полиция, на който бе разгласен, че стартира масирана интервенция на пътя за инспекции по пътищата. 

„ Ще се следи за водачи, които ръководят моторни транспортни средства под въздействието на наркотични субстанции и алкохол. След премахването на КПП-тата се следи натоварен трафик. В последните дни имаше доста тежки произшествия. Това е една от повода да засилим контрола “, оповестиха от полицията.

Тежките пътни катастрофи по време на изключителното състояние са били доста по-малко в съпоставяне със същия интервал през предходната година.. „ За  2 месеца са станали с 317 по-малко тежки произшествия спрямо 2019 година Загиналите са с 26 по-малко “, оповестиха още от пътната полиция.

Органите на реда ще наблюдават за извършители главно на автомагистралите, междуградските пътища и главните булеварди.

През нощта двама братя на 32 и на 35 години от Карлово починаха на място в тежка злополука на подбалканския път София-Бургас, край Карлово. Те пътували с джип в посока Васил Левски-Карлово. Шофьорът изгубил надзор върху транспортното средство и се блъснал челно в идващия отсреща лек автомобил. В разследване на удара джипът е изхвърчал от пътното платно покрай жп линията. Наложило се да бъде употребена специфична техника, с цел да бъдят извадени двамата братя. В лекия автомобил също са пътували двама мъже, които не са потърпевши тежко.

Часове по-късно имаше зрелищна злополука след полицейско гонене в центъра на Бургас. Лек автомобил се вряза в дървени рампи на шадраван на площад " Тройката " в морския град. До случая се стигнало, откакто лидерът на транспортното средство не се подчинил на полицейски сигнал, след което почнала гонка с органите на реда. За да избяга от униформените, водачът навлязъл в пешеходните улици в центъра на Бургас, където аварирал. Като по знамение няма потърпевши хора. Водачът на автомобила и спътника му са задържани.

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР