Има решения за всеки проблем и точно това обсъждаме. Някои

...
Има решения за всеки проблем и точно това обсъждаме. Някои
Коментари Харесай

Буяр Османи: Все още няма формален договор с България, но има надежда

Има решения за всеки проблем и тъкмо това обсъждаме. Някои от решенията обаче не са получили нужното удостоверение, тъй че все още нямаме съглашение с България, нито подписано, нито устно. Но мисля, че към момента има вяра, има политически климат това да се случи, работихме доста по това и мисля в добра посока. Всички политически фактори в страната са на една страна. Например от нощес до рано сутринта преговаряхме и говорихме с българската страна и аз осведомих за това премиера и президента, всички сме на една линия, сподели Османи в изявление за TV21, оповестява вестник „ Нова Македония “.

В предаването той разяснява и шегата на албанския министър председател Еди Рама, дадена на срещата на върха в Солун този уикенд, представяйки премиера Димитър Ковачевски като министър-председател на „ бъдеща Западна България ".

„ Министър-председателят Рама беше доста изострен към българската делегация в Солун, дотолкоз, че се разстроиха, изключително по въпроса за Македония, като сподели, че това, което България прави, е огромен позор “, разяснява македонският външен министър.

Според Османи, преди да опише тази смешка, Рама гневно пази страната.

„ Разбира се, Албания е жертва на това, само че ви споделям, че Рама беше открит в рецензиите си, в действителност той сподели нещо, което ние не можем, тъй като поддържаме процеса жив. Рама не е задължен да поддържа толкоз мощно нашите възгледи и всички, които бяха там го видяха, тъй че считам, че тази негова рецензия е безсмислена и неточна. Всеки, който е гледал дебата няколко часа вътре, знае каква е задачата на този жлъч. „ От името на държавното управление мога единствено да благодаря за мощната поддръжка, която министър председателят Рама ни даде там “, сподели Османи.

Османи се базира и на тазгодишния Преспански конгрес за разговор, който ще се организира в четвъртък и петък в Охрид, като означи, че предходната година специфична премия беше дадена на медиатора Матю Нимиц, а тази година, както той осведоми, тя ще бъде връчена на украинския народ за тяхната жертва и битката им против съветската експанзия.Коментирайки самодейността " Отворени Балкани ", Османи сподели, че в средносрочен и дълготраен проект всички ще се възползват.

„ Направени са доста разбори за това какво можем да получим във всяка от етапите на осъществяване на тази самодейност, в това число разбор от Университета в Любляна и се стигна до заключението, че в средносрочен и дълготраен проект всички ще се възползват от тази самодейност. Нормално е първоначално по-големите да могат, само че в дълготраен проект всички, които в действителност могат да изгубят от покачвания стопански напредък “, сподели министърът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР