Има решение на СОС монументът на съветската армия да бъде

...
Има решение на СОС монументът на съветската армия да бъде
Коментари Харесай

Вили Лилков: Дебатите какво ще има на мястото на паметника на съветската армия не могат да бавят демонтирането му

Има решение на СОС монументът на руската войска да бъде отстранен, а дебатите какво ще има на негово място не могат да бавят демонтирането му, декларира в позиция до медиите претендентът за кмет на „ Синя София “ проф. Вилил Лилков.

„ Всичко по този въпрос към този момент от дълго време е казано. Липсата на политическа воля не може да се скрие зад процедурни дребнавости и градоустройствена администрация “, безапелационен е още той.

Проф. Лилков разяснява, че монументът на руската войска в центъра на София не е градоустройствен, а политически проблем от национално значение. Той символизира руската окупация на България и се подиграва с достолепието на българските жители. Неговото унищожаване изисква безапелационна политическа позиция и целенасочени управнически дейности.

„ Кандидатирах се за кмет на София и тъй като видях неналичието на такава увереност в посланията на останалите претенденти и приканвам вас, ръководещите, които имате цялата власт – премахнете този позорен знак СЕГА, а не на следващия ден! “, завършва обръщението си претендентът за кмет.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР