Има решение на Народното събрание, което ясно казва, че служебното

...
Има решение на Народното събрание, което ясно казва, че служебното
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Все още можем да влезем в Еврозоната от 1 януари 2024 г.

" Има решение на Народното събрание, което ясно споделя, че служебното държавно управление би трябвало да направи всичко допустимо, с цел да може България да влезе в Еврозоната на 1-ви януари 2024 година, а това значи и да изиска от Европейската централна банка конвергентния отчет. Ние мислим, че това към момента може да се случи, има време да се създадат всички подготвителни стъпки, с цел да може това да се случи ".

Това съобщи пред БНР Андрей Гюров от " Продължаваме промяната ".

Той акцентира, че България е измежду страните с най-хубави индикатори в Европа по критерия за съответствие дълг към Брутният вътрешен продукт, както и бюджетният недостиг, който е в границите на Маастрихтските критерии:

" Успяхме да покажем, че в България може да се осъществя една необятна обществена стратегия, да се поддържат бизнесът и жителите, а в това време бюджетният недостиг да бъде под 3%. Това повдига забавния въпрос, в случай че това не се е случвало до момента, къде са отивали тези средства? ".

Андрей Гюров сложи въпрос за какво Комисия за защита на конкуренцията не е направила нищо, с цел да се оправи с монополното състояние на " Лукойл " на българския пазар и за какво 10 години тази компания не е плащала нито лев налог:

" Може би, тъй като играеше карти с ръководещите. Това са насъбрани неща, които са повлияли на обстановката на пазара на горива в България. Ние направихме първи значими крачки, с цел да се освободи този пазар и да може тази компания да стартира да заплаща налози в България ".

Според него това, че в социологическите изследвания ПП-ДБ има преднина от 1% пред ГЕРБ-СДС, значи, че тази разлика е към 10% и добави, че до момента резултатите на Политическа партия и Демократична България постоянно са били подценявани в проучванията на публичните настройки преди изборите.

" За нас е значимо не кой и от коя групировка заема мястото на лидер в листите на ПП-ДБ, това са избираеми позиции, които не трансформират състава на хората, които ще влязат в Народното събрание. За нас е най-важно на напред във времето да излязат смислени хора със смислени дела, в които хората да могат да се припознаят и да им имат вяра. Устойчивите решения се вземат, когато всички отзиви се сложат на масата ", изясни Гюров и акцентира, че не може да се приказва за подмолни решения.

Той заяви, че на 22 февруари ще има Национален съвет на Политическа партия, на който ще бъдат одобрявани листите на обединението ПП-ДБ за изборите на 2-ри април.

Според Андрей Гюров президентът Румен Радев " не може да показва лично мнение и да назовава партиите по избран метод, което да въздейства на изборния резултат ":

" България е парламентарна република и решенията на Народното събрание са най-важни и всички институции, в това число и президентът, да се преценяват с тях ".

Той акцентира, че специалисти би трябвало да създадат разбор дали има аргументи да се приказва за импийчмънт на президента и да се подхващат дейности, с които да бъде предпазена парламентарната република.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР