Има ред случаи, в които виждаме как прокуратурата не извършва

...
Има ред случаи, в които виждаме как прокуратурата не извършва
Коментари Харесай

Карадайъ видя симбиоза между ПП и главния прокурор

Има ред случаи, в които виждаме по какъв начин прокуратурата не прави инспекция на един кръг тук в България. Конституционният съд се произнесе, че Кирил Петков е нарушил Конституцията. Политическа партия нападат основния прокурор видимо, само че когато ние направихме предложение да ограничим неговите пълномощия, те избягаха. Ползват като заслон офанзивите в общественото пространство против основния прокурор, а прокуратурата ги прикрива. “ Това сподели на брифинг в Народното събрание водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Той напомни, че през месец март Народно събрание одобри ограничавания за опцията да се придобива българско поданство посредством вложения и прокуратурата беше сезирана да ревизира всички издадени поданства на база вложения.

„ Към сегашния миг няма информация за осъществени такива инспекции ", заяви националният представител, нито пък за „ милиционерщината, ръководена от Рашков “.

„ Ще настояваме по най-бързия метод да ни бъдат показани данни за тези инспекции “, сподели Хамид Хамид и добави, че би трябвало да се знае кой кого прикрива в схемата за златните паспорти.

Йордан Цонев от своя страна означи, че от Движение за права и свободи внесоха Законопроект за възбрана за износа на петролни артикули, модифицирани в рафинерията " Лукойл ", а през вчерашния ден Енергийната комисия го одобри.

„ Но нас продължава да ни учудва, че фактът, че част от организациите, които стоят в българската дълбока страна, така наречен кръг „ Капитал “, не престават да пазят позицията, че петролното ембарго, което ще влезе на 5 декември, не обгръща това “, сподели той.

Цонев е безапелационен, че геополитическият избор на България изисква страната ни да бъде явен, предвидим и доста корав съдружник в съюза, в който членува, и да бъде ограничавано енергийното въздействие на Русия.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР