Има различни видове и нива на взаимоотношения. В какви сте

...
Има различни видове и нива на взаимоотношения. В какви сте
Коментари Харесай

Ключе за самопроверка на взаимоотношения между мъжа и жената

Има разнообразни типове и равнища на взаимоотношения. В какви сте вие в този момент?

Кармични връзки:

Под това разбиране разбирам връзки сред хора, които са се познавали в предходни животи и са изпитали мощни страсти един към различен. Признак на кармичните връзки е, че сътрудниците носят вътре в себе си неразрешени страсти, такива като виновност, боязън, взаимозависимост, ревнивост, яд и други сходни.

Благодарение на неизразходвания прочувствен “заряд ”, се притеглят един към различен и в новото олицетворение. Целта на новата среща е да си дават опция да решат назрелия проблем. Това се случва посредством повтаряне на казуса за къс интервал от време.

Срещайки се първия път, кармичните “играчи ” изпитват настоятелна нужда да се сближат и след известно време стартират да повтарят своите остарели прочувствени функции. Сцената е построена по този начин, че още веднъж да се сблъскате със остарелия проблем, и в случай че е допустимо, да го решите по по-просветлен метод. Духовната цел от повторната среща е да се създадат други избори, разнообразни от тези в предишния живот.

Давам образец. Представете си жена, която в предишния живот е била с мъж, притежател и пълководец. След известно време връзките й омръзват и тя ги прекъсва. Мъжът се самоубива. Жената изпитва скрупули. Тя има вяра, че има виновност. Навярно е трябвало да му даде още един късмет? Тя носи възприятието за виновност през целия си останал живот.

В идващ живот се срещат още веднъж. Между тях се усеща необичайно привличане. В началото мъжът е неизмеримо обаятелен и тя е център на вниманието му. Той я обожава. Завързват връзки. От този миг той става необикновено ревностен притежател. Той я подозира в измяна.

В нея бушува вътрешна битка. Тя е ядосана и смутена, че на вятъра е упреквана, само че също по този начин изпитва и странното обвързване да му елементарни и да му даде втори късмет. Тя си мисли, че той е засегнат, че не може да се оправи със страха си да не бъде зарязан.

Възможно е да му се помогне в това отношение. По този метод тя оправдава своето държание, само че действително разрешава да бъдат нарушени персоналните й граници. Отношенията въздействат негативно на самооценката й.

Най-освобождаващият избор за дамата е да прекъсне връзките и да продължи пътя си без да изпитва виновност. Болката и страхът на мъжа не са нейна отговорност.

Неговата болежка и нейната виновност водят до деструктивни връзки. Тези връзки към този момент са били прочувствено инфектирани в предходното олицетворение. Значението на новата среща е дамата да се научи да се освобождава от възприятието за виновност, а мъжът да се научи да стои прочувствено независимо на краката си.

И по този начин, единствената действителност е спирането на връзките. Решаването на кармичния проблем за дамата е да се освободи от възприятието за виновност. “Грешката ” позволена от нея в предишния живот не е в това, че е изоставила мъжа си, а в поемането на отговорност за неговото самоубийство.

Скъсването на връзките в този живот, още веднъж ще остави мъжа уединено с неговите болежка и боязън, което ще му даде опция още веднъж да се срещне с тях, а не да ги заобикаля.

Кармичната среща можете да разпознаете по обстоятелството, че другия човек ви се коства необичайно прочут. Доста постоянно е налице взаимно привличане, нещо привлекателно витае “във въздуха ”, което ви кара да бъдете дружно и да се опознавате.

Ако се показа опция, мощното привличане може да прерасне в любовни връзки или в тежък “крах ”. Изпитваните от вас страсти могат да ви препълват и да си мислите, че сте срещнали родствената си душа.

Обаче нормално не е по този начин както наподобява. В такива връзки постоянно има проблеми, които рано или късно изплуват на повърхността. Често сътрудниците се оказват въвлечени в психически спор, основните съставки на който са: властта, контрола, зависимостта.

С това се повтаря нещастието, която носят подсъзнателно от предишното си олицетворение. В предишния живот може да са били влюбени, родител и дете, шеф и зависещ или някакви други връзки. Но са докоснали един в различен дълбоката вътрешна болежка с неверието си, със злоупотребата със мощ или в противен случай, с прекомерно огромната обвързаност.

Силните прочувствени връзки сред тях са станали причина за дълбоки белези и прочувствени контузии. Точно затова мощното притегляне, а също и отбиване, могат да бъдат толкоз жестоки, когато още веднъж ги срещнете в новото олицетворение.

Духовната покана към всички души, енергийно ангажирани по сходен метод, е да се освободят един различен и да станат същества „ сами по себе си ”, свободни и самостоятелни. Споменатите тук кармични връзки, съвсем в никакъв случай не са дълготрайни, постоянни, любящи връзки.

Често главната цел на тези връзки е освобождението един от различен. Това е нещото, което не сте съумели да извършите в един или няколко предходни животи, само че в този момент имате опция да се разделите с мир и обич.

Ако сте се оказали в връзки, които се характеризират с наситени страсти, които провокират доста болежка и яд, само че които не можете да прекъснете, апелирам ви, разберете, нищо не ви задължава да останете с този човек.

Разберете, постоянно мощните страсти се провокират от дълбока болежка, а не от мощна обич. Енергията на любовта е изключително спокойна и мирна, радостна и вдъхновяваща. Тя не е тежка, изтощителна и трагична.

Ако в връзките се следят такива чувства, настанало е време за разлъка, за “да не ги отработвате ” още един път.

Понякога се убеждавате, че би трябвало да останете дружно, тъй като имате “обща карма ” и сте задължени да я „ отработите дружно ”. Хващате се за “природата на кармата ” като мотив с цел да продължите връзките си, въпреки да страдате мощно.

В този случай, може би изкривявате понятието “карма ”. Вие не отработвате кармата дружно: кармата е самостоятелна. Кармата в упоменатите нагоре връзки, постоянно изисква изцяло освобождение, отричане от такива връзки, схващане, че сте цели сами по себе си.

Повтарям още веднъж: разрешаването на кармата е във вашия личен избор. Другият човек може да се допре до нещо вътре във вас, което да провокира многочислени драми. Но вашата единствена задача и предизвикателство е да се справите с вътрешната си болежка, а не с “проблемите на другия ” човек. Носите отговорност единствено за себе си.

Това е значимо да се осъзнае, тъй като е един от многото клопки в връзките. Вие не носите отговорност за колегата си, и той/тя не носи отговорност за вас. Решението на личния ви проблем не се намира в държанието на другия човек.

Понякога по този начин сте обвързани с вътрешното дете на колегата си, с прочувствено уязвената част от него/нея, че имате чувството, че сте единственият, който може да го „ избави ”. Или сътрудникът ви изпитва същото във връзка с вас. Но това не прави работа.

Само ще ускорявате чувството за изтощение и жертва в другия човек, до момента в който може да е доста по-полезно да ударите чертата и да се погрижите за себе си. Това е вашето предопределение да се чувствате цялостни и цялостни, сами по себе си. Това е най-важното изискване за в действителност удовлетворяващите връзки.

Лечебни връзки:

Съществуват лечебни и разрушаващи връзки. Отличителната линия на лечебните връзки е, че сътрудниците се почитат такива, каквито са, без да се пробват да се трансформират един различен.

Изпитват голямо наслаждение да са един с различен, само че не изпитват безпокойствие, обезсърчение или самотност, когато другия човек не е до тях. В такива връзки оферирате схващане, поддръжка и утвърждение за любимия/та без да се пробвате да решавате проблемите му.

Отношенията са изпълнени със независимост и мир. Разбира се, понякога има недоумение, само че провокираните страсти са краткосрочни. И двамата са подготвени да простят. Между тях съществува сърдечна връзка, с помощта на която не одобряват страстите или грешките на колегата на персонално равнище.

Тъй като това не провокира дълбока болежка, те не му придават огромно значение. И двамата сътрудници са самостоятелни прочувствено. И двамата не черпят своята мощ и богатство от утвърждението или наличието на своя съпруг/а. Той/тя не запълва празнота в живота си, а добавя нещо ново, витално.

В лечителните връзки сътрудниците също могат да се познават от едно или няколко предходни въплъщения. Но в този случай е малко евентуално да съществуват описаните нагоре прочувствени кармични връзки.

Две души могат да се познават от предходен живот по необикновено освежителен и подкрепящ метод. Да, не без разтърсвания, тъй като се оглеждат един в различен, само че в дълбокото чувство посред им царува успокоение. Като другари, интимни сътрудници или родител и дете, се разпознават като родствени души. Това поражда здрава връзка в продължение на няколко живота.

Ще приведа различен образец. Младеж израства в оскъдно семейство някъде в Средните епохи. Той е мек и сензитивен, разграничава се доста от обкръжението си. Семейството му се състои от работливи, само че много груби хора, които не се интересуват от неговата мечтателна, “непрактична ” природа. Вече огромен отива в манастир.

В реалност той не е благополучен там, тъй като живота му е строго регламентиран и измежду живеещите има малко топлота и другарство. Обаче там има и много друг човек. Това е духовник с много висок сан, непокварим от властта, който откровено му симпатизира.

Ден след ден се интересува по какъв начин се усеща, дава му приятна градинарска работа. Всеки път, когато се видят, сред тях пораждат чувство на самопризнание, на единодушие. Мълчалива сърдечна връзка. И въпреки да не се срещат или беседват постоянно, свещеникът е вяра и поддръжка за младежа.

В идващия живот този мъж е жена. И още веднъж тя е с нежна, мечтателна натура. Има компликации с одобряването си. Като пораства се обвързва с властнически, обичащ да командва мъж. Отначало попада под неговата очевидна и мощна харизма, само че по-късно осъзнава, че неговото въздействие я лимитира и потиска. Но без значение от това й е мъчно да го изостави.

На работата си от време на време беседва за това с сътрудник, който е много по-възрастен от нея. Той я предизвиква да отстоява твърдо себе си, да остане вярна на своите ползи. Всеки път, когато беседва с него, тя усеща интуитивно, че той е прав. По-късно, след нескончаем вътрешен спор, се развежда с мъжа си.

Сега връзките с сътрудника се трансформират. Тя изпитва благосклонност към него. Оказва се, че е уединен. Тя се усеща толкоз свободно с него, все едно се познават от дълги години. Започват нежни, отпускащи, подкрепящи и двамата, връзки. Симпатията зародила в тях през предишния живот, в този момент минава в удовлетворяващи връзки на мъж и жена.

Това са лечебни връзки. Жената е взела значимото решение да напусне брачна половинка си и да избира сама. С това е удостоверила прочувствената си самостоятелност. Това от своя страна е основало основа за любящи, добре уравновесени връзки със сродна душа.

Отношения на души-близнаци (две цялости в хармонично единение)

Сега желая да ви опиша за душите-близнаци, евентуално познато ви разбиране. Мисълта за душите-близнаци може да е привлекателна, обаче, евентуално е много рискова, тъй като може да се интерпретира по подобен метод, че да усили рождената болежка и прочувствената взаимозависимост един от различен, вместо да ви избави от тях.

Това се случва в тези случаи, когато идеализирате понятието души-близнаци като човек, който е изцяло подобаващ за вас, който ви прави “цялостни ”. Това е разбирането за душата-близнак като вашата “втора половинка ”.

Тогава си внушавате, че единството и сигурността, които толкоз надълбоко ви липсват, може да бъдат открити в някой различен, който да ви подхожда напълно. В сходство с това “незряло ” схващане за душите-близнаци, душите се преглеждат като две половинки, които дружно основават едно цяло.

Обикновено двете половинки са мъжка и женска. Такова схващане освен допуска, че сами по себе си сте непълноценни, само че и обезателно би трябвало да бъдат “мъжка ” и “женска ”.

Вероятно забелязвате, че такова схващане от духовна позиция е нездраво и неефикасно. Това ви прави подвластни от някой външен. Отрича вашия възвишен генезис, от който се подразбира, че сте същина на ВСИЧКО, и мъжко, и женско, че сами по себе си сте цялостни и приключени. Поражда всички типове илюзии, които ви отдалечават от Дома. Под “Дом ” разбирам личното ви аз Съм, божествената ви част.

Не е естествено нито една душа да бъде нечия половинка. В реалност, душите-близнаци съществуват – безусловно са това, което значи думата – близнаци.

Това са души с идентичен “чувствителен звук ” или осцилация, или може да се каже, че са родени по едно и също време, както биологическите близнаци. Едновременното раждане е неповторим миг във времето и пространството, което основава неповторимо заредени с вътрешна сензитивност души. Но те по никакъв метод не са подвластни една от друга. Не са нито от мъжки, нито от женски пол. Но несъмнено са настроени една към друга и са родствени души.

Каква е повода за появяването на душите-близнаци? Защо съществуват? Ех, постоянно си мислите, че повода за съществуването на нещо е образователен развой, на който (съществуването) въздейства. Но не е по този начин с душите-близнаци.

Целта е просто насладата и творчеството. Душите-близнаци нямат функционалности в дуалността. Съществуването им не постанова научаването на нещо. Ще срещнете своята душа-близнак, когато напуснете (дори за миг) дуалността, когато още веднъж се идентифицирате с вътрешния Бог, когато сте цели, неразделни, способни да приемете случайна форма или тип. Душите-близнаци се срещат още веднъж на противоположния път към Дома.

Нека за момент да се върнем към началото на пътешествието. Тогава, когато напускате положението на единение и ставате човеци, когато навлизате в дуалността. Изведнъж се появява тъмнината и светлината, дребното и огромното, болното и здравото и така нататък

Реалността е надробена. Повече нямате критерии за това кои сте в реалност. Отначало се идентифицирате като „ част от цялото ”. А към този момент сте обособена част от цялото. Но без да го осъзнавате, някой ви съпровожда, някой, който е еднакъв с вас, наподобяващ на вас, повече от всички други.

Вие сте били “в едно пространство ”, под покривалото на единството сте били толкоз близо един до различен, че даже не сте знаели, че сте двама, до момента в който не се родите. Това, което ви свързва е оттатък рамките на дуалността, нещо, което я предшества. Трудно е да бъде разказано с думи, доколкото опонира на нормалното чувство за еднаквост, в което или сте самичък, или сте двама, само че не може да бъдете по едно и също време и двете. Да, по едно и също време И ДВЕТЕ.

И по този начин, в случай че го поискате, и двамата се отправяте на странствуване, на дълго странствуване с доста прекарвания. И двамата сте изпитали крайностите на дуалността, с цел да се убедите последователно, че същността ви не е в дуалността, а оттатък нея, в нещо, което е в основата й.

Щом започнете да осъзнавате лежащото в основата единение, стартирате противоположния път. Бавно и по-малко губите привързаността си към външните неща, такива като власт, популярност, пари или авторитет. Все повече разбирате, че ключа не е какво преживявате, а по какъв начин го преживявате. Сами създавате своето благополучие или злощастие посредством положението на осъзнатост. Изследвате силата на личното си схващане.

След като преминете през всички излитания и падения в дуалността и с помощта на насъбрания опит, ще настъпи миг, когато се срещате с душата си близнак. В силите и типа на душата-близнак ще разпознаете (ако и когато сте готови) дълбока част от себе си, своята същина отвън дуалността и с помощта на това различаване, ще започнете да се разбирате доста по-добре кой сте в реалност.

Вашият близнак е аршин за вас, който ви извежда оттатък лимитираните вярвания, отгледани от вас и признати през този и предходните животи. Освобождавате се, когато видите отражението си в близнака; това може да е плашещо и необичайно усещане; само че това е като увещание и няма нищо общо с прочувствената взаимозависимост.

Тази среща оказва помощ на всеки от вас да стане мощен, самоосъзнат субект, изразяващ своето творчество и обич на Земята. Както и да наподобява, през каквото и да минете в ежедневния човешки свят, в който имате проекти, модели и държите нещата под надзор и тези стратегии се изсипват и посред ви.

Тази среща форсира пътешествието ви назад, защото ви разрешава да стъпите на по-високо равнище на единение, освен това запазвайки изцяло своята характерност и своята уникалност.

В края на краищата всички сме едно. Поддържа ни сила, която е универсална за нас. Но в това време във всеки от нас има характерност. Душата-близнак е свързващото звено сред характерността и единството. Тя прилича ходило по пътя към единството.

Ако се съедините с душата си близнак умишлено и материално, ще внесете нещо ново: ражда се трета сила от взаимното деяние. Тази сила постоянно оказва помощ да се усили осъзнаването на единството в доста по-голям мащаб, в сравнение с единствено при двамата.

Благодарение на това, че се намират на пътя за Дома, душите-близнаци се стремят да закотвят силите на любовта и единството в Земята и го вършат по неповторим за гениите и уменията им метод. По този метод любовта на душите-близнаци построява ходило по пътя сред “да си един ” и “да си Единен ”.

Между душите-близнаци съществува дълбока вътрешна връзка, само че тя не трансформира обстоятелството, че сами по себе си са приключени единици. Тяхното свързване провокира обич и наслада, тяхната среща усилва творчеството и самореализацията. Те се поддържат едни други, без да е нужно да изпадат в клопката на прочувствената взаимозависимост или обвързаност.

Любовта сред тях не е предопределена да се създадат един различен цели, а да сътворят нещо ново: вместо двама да станат едно, двама да станат три и оттатък.

Понякога процесите вървят смесено и взаимоотношенията се преплитат, само че с узряването си и честността пред себе си, се научаваме да разпознаваме в какви връзки сме с даден човек. Да разпознаваме кой кой е в нашия свят, за нас самите.

Автор: Памела Крибе (Pamela Kribbe) / Инфо: Jeshua.net / Снимка: Deviantart.com

Инфо: http://www.highviewart.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР