Има разделение между позицията на БСП и Демократична България. Различията

...
Има разделение между позицията на БСП и Демократична България. Различията
Коментари Харесай

Христо Иванов: Натрупаха се различия с БСП, това ще затрудни координацията с тях

Има разделяне сред позицията на Българска социалистическа партия и " Демократична България ". „ Различията не са единствено помощта за Украйна, значими са позициите за модернизиране на армията, както и влизането в Еврозоната- дали това би трябвало да се случи незабавно или може да изчака. Натрупаха се доста разлики сред нас и Българска социалистическа партия, които биха затруднили бъдеща съгласуваност “, сподели Христо Иванов.

Според него партията занапред ще разисква бъдещи диалози, заяви " Дарик ". Иванов дефинира Демократична България като изцяло отворени за диалози за политики и бюджет.

„ Хубаво е, че има конструктивност, тъй като страната има потребност да се концентрира върху общи политики, а не раздалечаване на позициите. Ние ясно сме определили точките, без които няма да водим разговор, оръжия за Украйна, правна промяна и т. н. Ако се стигне до втория мандат ще обсъдим дали бихме се присъединили в едно бъдещо държавно управление, само че за първия няма по какъв начин да водим диалози за кабинет “, изясни още Христо Иванов.

Той съобщи, че сега се поддържа равнище на връзка с " Продължаваме промяната ", само че към този момент няма разговор по отношение на изработването на формула за предстоящ кабинет. „ Ако се фокусираме въобще върху мандатоносителя, той е този, който носи отговорността, когато нещо е дадено, само че не е спазено. При една толкоз комплицирана обстановка, в която се намираме, гаранцията, че в случай че дадени политики не се осъществят оставка може да бъде поискана е доста значимо. В този смисъл има значение кой е мандатоносителят и дали ще е първият или вторият. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР