Има ръст на случаите на респираторни заболявания у нас –

...
Има ръст на случаите на респираторни заболявания у нас –
Коментари Харесай

Бум на респираторните вируси у нас: С над 140 са се увеличили за седмица


Има растеж на случаите на респираторни болести у нас – нараснали са се с повече от 140 за седмица. За интервала 12-18 декември записаните и остри респираторни болести надвишават 4500, за миналата седмица случаите са били над 4300.

Снимка: iStock


Общата заболеваемост за посочения интервал е над 120 на 10 000 души, като по отношение на седмицата преди този момент се следи повишаване и в този индикатор.

В „ Пирогов “ Клиниката по вътрешни заболявания е цялостна, като половината от пациентите са с респираторни вируси, най-вече хора с обострени хронично белодробни болести. се среща по-рядко споделят лекарите, само че и по-малко хора се тестват.

В момента главно циркулират грипните вируси и респираторните болести. Според някои експерти температурите, съгласно други – поради изолацията по време на пандемията имунитетът ни към сезонните респираторни болести е понижен.

Най-уязвимите групи са дребните деца и възрастните над 65 години със съпътстващи болести. Лекарите поучават да ограничим контактите и при затруднение на признаците да потърсим доктор.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР