„Има работни места само на обитаема планета #2030“ – това

...
„Има работни места само на обитаема планета #2030“ – това
Коментари Харесай

Акция на „Грийнпийс“ – България пред Министерски съвет

„ Има работни места единствено на обитаема планета #2030 “ – това обръщение, зад което стои апелът за екологична и обществена правдивост на служащи в целия свят, освети фасадата на Министерския съвет довечера.
Снимка: Ладислав Цветков
С прожекцията деятели на „ Грийнпийс “ – България припомниха на държавното управление отговорността за явен проект за енергийна промяна с съответни задължения към заетите в бранша и ролята им в бъдещото развиване на въглищните райони в страната.



Една от дилемите на Зелената договорка е до 2030 година е да бъдат отстранени въглищата и надлежно да се затворят ТЕЦ-овете, с цел да се извърши учредената ѝ цел - до 2050 година да бъде понижено производството на въглеродни излъчвания с най-малко 50% спрямо равнищата от 1990 година
Снимка: Ладислав Цветков
„ Енергийната промяна е изключителна опция да се отхвърлят олигархичните централизирани модели в енергетиката, където замърсяващи производства освен тровят хората, само че и ги експлоатират и заключват в омагьосания кръг на феодалната взаимозависимост. Хората са принудени да избират сред чиста околна среда и издръжка за фамилиите си “, разяснява Десислава Микова, координатор на акцията „ Климат и сила “ на „ Грийнпийс “ – България.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР