Има пряка връзка между руското влияние в ядрената енергетика на

...
Има пряка връзка между руското влияние в ядрената енергетика на
Коментари Харесай

Христо Казанджиев: Анонсът за „Александруполис-Бургас“ е пиар акция, обслужва индиректно интересите на Лукойл

Има директна връзка сред съветското въздействие в нуклеарната енергетика на Европейски Съюз и втората част на листата „ Магнитски “. Това уточни пред Христо Казанджиев от Българския енергиен и минен конгрес.

„ Чрез тези доставки на нуклеарно гориво се реализира сериозна корупционна скица за влияние върху българските политици. Това е илюстрация за инструментариума на Русия за корумпиране на управителни стопански и политически фрагменти в страните, с които има стопански връзки “, уточни енергийният специалист.

Днес България и Гърция се договориха да проучат опцията за градеж на петролопровод от гръцкия град Александруполис до Бургас. Споразумението бе подписано от енергийните министри на двете страни при визитата на президента Румен Радев в Атина. 

„ Странно е да се възвърне работата по един подобен план. Той би обслужил единствено „ Нефтохим-Бургас “. Рафинерията е благосъстоятелност на „ Лукойл “. Това е безпричинно консумиране на големи обществени средства. Анонсирането на този план още веднъж е по-скоро пиар акция, в сравнение с реален метод към решение на енергийните проблеми на България “, уточни Казанджиев.

Десетки години „ Лукойл Нефтохим “ работи с нефт от целия свят, изясни той.

„ Доставя се с танкери през Босфора. Едно пренастройване на транспортните направления за доставка до „ Нефтохим “ не съставлява проблем. България би могла да откри механически използвани решения за доставка на нужния нефт. През Черно море минава нефт, който се доставя от Казахстан “.

Казанджиев изясни,че представителите на редица политически партии злоупотребяват със съществуващите данни и вероятности за намиране на огромни газови залежи в българската акватория на Черно море.

„ Фактите демонстрират, че тези благоприятни условия са извънредно лимитирани. България може да се обърне към опциите за рандеман на природен газ на сушата. Съществуват такива, само че би трябвало да се вземат някои непопулярни решения “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР