Има производители на зелена енергия, които получават преференциални цени и

...
Има производители на зелена енергия, които получават преференциални цени и
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Производители на зелена енергия получават преференциални цени и реализират свръхпечалби.Прокуратурата да ги провери

Има производители на зелена сила, които получават преференциални цени и осъществят свръхпечалби.

Искаме да се види тези свръхпечалби от кое място идват. Тъй като са частни компании, най-малко да няма нарушавания в заплащането на налозите. Това съобщи националният представител от Движение за права и свободи Рамадан Аталай в изявление за Българска национална телевизия. Тази седмица Движение за права и свободи сезира прокуратурата за покупко-продажби, осъществявани от производители на ток от фотоволтаици, които крият налози и облаги, като продават на търговци на борсата.

Движението разкри на брифинг, че 13 търговски сдружения, опериращи фотоволтаични съоръжения, свързани директно или индиректно с медийния монополист и олигарх Иво Прокопиев, в интервала 2010-2021 година са получили малко над 550 млн. лв. награди от Фонд “Сигурност на електроенергийната система ”, т.е. приблизително по към 50 млн. лв. за всяка година (данните са от обществените годишни финансови доклади на дружествата).

Според Аталай няма по какъв начин да се случи изгарянето на боклуци в „Мариците“, тъй като сме закъснели с програмата за въглищния преход.

В момента в ЕСО има над 17 000 мегавата декларирани за сила от възобновими източници, няма по какъв начин това да се случи в тази мрежа, добави Аталай.

Ако декември 2020 година предлагането на Движение за права и свободи за въпроса с американските централи беше признато, през днешния ден ние щяхме да имаме още една опция да се подкрепи при импортирана рецесия, сподели депутатът от Движение за права и свободи.

„ В моя изборен регион – Асеновград – идете на пазара, краставиците към този момент са на цена от 7 лв.. Кой е в положение да ги купи? ”, попита Рамадан Аталай, разяснявайки високите цени на тока и повишаването на храните. Според него властта се бави с взимането на ограничения за преодоляване на цените.

Посланията, които ръководещите изпращат, чувството в обществото е, че те не могат да се оправят и не схващат защо са взели властта, счита Аталай.

Той подсети, че по-голямата част от министрите към този момент са взели участие в държавни управления, образувани от президента, тъй че те не са нови министри. При тях сякаш има едно недоумение, че те към този момент не се занимават с дребен бизнес, а с ръководството на страната, предизвести Аталай.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР