Има призиви турският клуб да бъде наказан от УЕФА.Хиляди привърженици

...
Има призиви турският клуб да бъде наказан от УЕФА.Хиляди привърженици
Коментари Харесай

Турските фенове на Фенербахче скандираха Путин на мача срещу Динамо Киев, но отборът им отпадна

Има апели турският клуб да бъде осъден от УЕФА.

Хиляди последователи на " Фенербахче " привлякоха вниманието, откакто скандираха името на руския президент Владимир Путин по време на мача с " Динамо " (Киев) в Шампионската лига.

Реакцията им пристигна след единия от головете на украинския тим.

В Истанбул " Динамо " завоюва с 2:1 след продължения и стигна третия прелиминарен кръг. Украинците поведоха с гола на Витали Буялский, само че макар че бяха останали с човек по-малко, домакините изравниха посредством Атила Шалай в последните секунди. В 114-ата минута Александър Караваев донесе успеха за " Динамо ", съобщи Дневник.

След мача треньорът на украинския тим Мирча Луческу отхвърли да отиде на конференцията, а съгласно информациите решението му е в отговор на виковете. В обществените мрежи се появиха апели за наказване на турския клуб.

Преди няколко години, когато беше рецесията в връзките сред Турция и Русия, последователите на " Фенербахче " пяха обидни песни против съветския президент, напомнят ентусиасти с " Туитър ".

Старши треньорът на Динамо (Киев) Мирча Луческу съобщи, че е останал шокиран, откакто почитателите на Фенербахче са почнали да скандират името на съветския президент Владимир Путин по време на срещата-реванш от втория квалификационен кръг на Шампионската лига по футбол нощес в Истанбул.

" Мачът мина добре, в случай че се изключи държанието на ентусиастите. Не чаках сходни викания - те би трябвало да се срамят от това ", разяснява Луческу.

Успехът на Динамо значително е неочакван, защото тимът не беше играл спортен мач от средата на декември предходната година, защото украинското състезание беше спряно преди старта на пролетния полусезон 2021/2022 след съветската военна инвазия в Украйна от края на февруари. В последните месеци киевчани поддържат форма единствено с контроли из Европа. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР