"Има притеснения не само на политическо ниво, но и в

...
"Има притеснения не само на политическо ниво, но и в
Коментари Харесай

Янев обясни ще бъдем ли въвлечени във военен конфликт

"Има терзания освен на политическо равнище, само че и в частност на българските жители, че се случва нещо трагично надали не България е на прага на трагичен спор на нейна територия или на територия, която е в непосредствена непосредственост ".

Това съобщи министърът на защитата Стефан Янев от парламентарната естрада по време на чуване в Народното събрание във връзка напрежението сред Русия и НАТО поради Украйна. "Нито един български боец няма да вземе присъединяване в спор или интервенция на територията на Украйна, или друга страна, без тези решения да бъдат взети в тази зала - на Народното събрание. Няма такова предугаждане ", увери Янев.

"Говорим за ограничения, които страната ни като член на НАТО е в положение и има предпочитание да вземе ", разясни военният министър.

Той удостовери изразената по-рано от премиера Кирил Петков позиция, че преди всичко би трябвало да се създадат дипломатически старания да се предотврати вероятен спор. На второ място, от позиция на напъните на НАТО, да се сътвори възпиращ потенциял по източната граница на Алианса.

"Трябва да кажем - "да, съгласни сме да създадем бойна група, само че тя ще бъде българска. България е рамковата страна и тя би трябвало да е страната хазаин. ", изясни Стефан Янев.

По думите му от чисто военна позиция това значи, че батальонът, който страната уточни, би трябвало да усили темпа на образование и на подготовка на обучение за разнообразни типове сюжет. Не се планува ескалация или проекти за контингент да отиде отвън територията на България, увери Стефан Янев. "Тренировката, подготовката и провеждането на ученията би трябвало да станат с въоръжения на други страни, с които да се употребява механизмът на предаване на опит, опция за прилагане на процедури и практики, които не могат да бъдат тренирани у нас ", изясни военният министър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР