Има пределни цени на лекарствата в зависимост от това дали

...
Има пределни цени на лекарствата в зависимост от това дали
Коментари Харесай

Богдан Кирилов: Промяна в цена на лекарство може да стане веднъж годишно

Има пределни цени на медикаментите според от това дали се дават с лекарско наставление. Увеличението на цената на лекарство може да стане един път годишно в границите на инфлацията, която Национален статистически институт регистрира “. Това съобщи пред бТВ Богдан Кирилов, шеф на Изпълнителната организация по медикаментите.

„ Регулацията на цените в границите на Европейския съюз е единна. Затова може да се следят разлики в цените по отношение на страни, които са отвън Европейски Съюз “, посочи той. Според него е значимо да се откри баланс в границите на Европейския съюз, с цел да не се стига дефицит до медикаменти.

„ Факт е, че в разнообразни интервали се следи дефицит на избрани артикули. Недостигът на един лекарствен артикул води до свръхтърсене на алтернативата. Това води до допустимо закъснение и на различния артикул “, уточни той. „ Част от хората са с усещане, че страната се занимава със закупуването и разпределянето на медикаментите. Касае се за един пазар, който е частен – производителите и аптеките са частни. Регулаторът има друга роля “, добави шефът на ИАЛ. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР