Има повишаване на ковид случаите, но те не представляват сериозна

...
Има повишаване на ковид случаите, но те не представляват сериозна
Коментари Харесай

Няма нов вариант на Омикрон, имунната ни система е подготвена

Има повишение на коронавирус случаите, само че те не съставляват сериозна заплаха за обществото. Няма нов вид на " Омикрон ", а роене на известни подварианти. Доста бързо се популяризират подвариантите на " Омикрон " и това леко покачване на случаите да се дължи точно на тях. Това съобщи шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова пред Нова телевизия.

Проф. Христова посочи, че няма вид на ковид, който да не е пристигнал и до нас. Кой знае каква епидемиологична вълна не може да се направи поради другите подварианти на " Омикрон ", уточни тя и увери, че имунната система на хората към този момент е готова.

Тя изясни, че е доста значимо каквото и да се употребява като храна, да се прави с чисти ръце. Ако не са чисти ръцете и не могат да се изчистят, по-добре да не се употребява нищо. Готовата храна навън има известни опасности през лятото, уточни проф. Христова. Всички сме податливи на вируси и би трябвало да съблюдаваме някои ограничавания, с цел да не си докараме пакост и да не си провалим отпуската, прикани тя.

Скарлатината и варицелата доминират измежду децата. Със скарлатината през актуалната година лекарите имат по-съществен проблем. За морбилите пък се постанова високо ваксинално покритие.

Относно разпространяването на кърлежите, проф. Ива Христова уточни, че парковете не престават да са проблем и родителите деликатно би трябвало да следят децата си. Симптомите на лаймската заболявания са общоприети - характеризира се най-вече с тресчица.

За бубонната чума в Китай, проф. Христова сподели, че чумата не е изкоренена в света. Единични случаи има в Азия и страни, където е занижена хигиена и където има извор на инфекции. Чумата не се популяризира по този начин елементарно като ковид, означи още тя.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР