Има повече аргументи изборите да се проведат на една и

...
Има повече аргументи изборите да се проведат на една и
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: Има повече аргументи изборите да се проведат на една и съща дата

Има повече причини изборите да се проведат на една и съща дата.Не единствено поради това, че множеството партии в Народното събрание показаха такова желание. Това съобщи конституционният арбитър Янаки Стоилов.

„ Смущава ме лековатото отношение към целия развой. Виждате, че част от тези, които поддържаха измененията макар и внимателно стартират да се дистанцират от тях с фразите: „ ами те каквото дадат, ние това одобряваме. Хора, които би трябвало да се придържат прецизно към Конституцията, сякаш я ползват, когато на тях не им пречи. “

При връчването на първия мандат за първи път участваха хора,

които не са от кръга на тези, които показва Конституцията. Това не е някакъв годеж, в който с изключение на младоженците би трябвало да бъдат и най-близките им родственици. След това претендентът за министър председател отива и връчва една директория, казвайки „ ами тези хора по принцип би трябвало да са съгласни. После се оказа, че не са съгласни. Това не е някаква казарма, в която отиваш за две години и не можеш по лично предпочитание да излезеш “.

„ През последните три, четири дни има някаква стабилизация. Това, което се приказва общо взето се покрива с последващите дейности, тъй като в предходния по-дълъг интервал това беше някакво надиграване сред сътрудниците в обединението, с цел да може всеки да извлече резултат, който счита за подобаващ. Сега наподобява, че се отива към развръзка, към последващи избори.

„ А и тъй като виждаме все по-тясната връзка сред европейската и националната тема. Все още са вероятни изборите 2 в 1, в случай че в идващите десетина дни, бъдат осъществени тези официални дейности, тъй като това би трябвало да направи допустимо датата 9 юни. Каквито и да са изборите е добре претендентите в тези избори най-малко да знаят с какво се свързва в българската история датата 9 юни “, сподели Стоилов, разяснявайки дали е допустимо изборите да са 2 в 1.

„ Всъщност в този момент президентът е по-затруднен, тъй като в измененията, които се направиха, той би трябвало да премине през междинни дейности, зависи от волята на други евентуално участващи лица.Президентът е подложен в изискванията на обвързана подготвеност той да избере един човек, само че по-късно да получи листата от този претендент за министър-председател “, разяснява Янаки Стоилов.

 

Източник: Българска национална телевизия

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР