Има покана към Путин да дойде в България. Тя е

...
Има покана към Путин да дойде в България. Тя е
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Има покана към Путин да дойде в България

Има покана към Путин да пристигна в България. Тя е отправена и от българския президент, и от българския министър председател, само че към момента няма конкретизирана дата, разгласи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в утринния блок на Би Ти Ви.

България прави всичко допустимо втората тръба за газ да минава през България. Мисля, че има доста огромен късмет това да стане. Президентът Путин за следващ път сподели в Сърбия, че има опция това да се случи, сподели Захариева.

Работи се и по това българските имена в Западните околности да се пишат с женски български окончания. Сърбия към този момент разгласи, че връща българските фамилни имена в Западните околности.

Във връзка с мъгливото състояние към Брекзит още от самото му начало у нас има основана работна група, в която се преглеждат всички вероятни сюжети, изясни Захариева. Сега обаче е много евентуален сюжетът Англия да излезе без договорка.

Около 4000 са жителите на Англия, които живеят у нас по данни на Министерство на вътрешните работи. Те ще би трябвало да се записват в Министерство на вътрешните работи като живеещи тук, в случай че договорка за Брекзит няма.

Българското предпочитание е да има безвизово пътешестване сред двете страни, с цел да са улеснени и туристите.

Министерството на външните работи провежда осведомителни дни в разнообразни градове на Англия за българите, които живеят там. Ако няма договорка, съгласно нашия избирателен закон там ще има по-малко изборни секции за гласоподаване, откакто Англия към този момент няма да е член на Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР