Има покачване в цените на всички стоки и услуги. Отчитаме

...
Има покачване в цените на всички стоки и услуги. Отчитаме
Коментари Харесай

Кукушева: Инфлацията е 20%, всичко поскъпва, хлябът също

" Има повишаване в цените на всички артикули и услуги. Отчитаме инфлация в границите на 20% ", сподели пред bTV Марияна Кукушева, ръководител на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

По думите ѝ това неизбежно ще докара до повишаване на хляба.

" Тази година за първи път живеем и работим в условия на форсмажор. За първи път по време на беритба цената на зърното се повиши с 30%. За първи път имаме 200% повишаване на газа и 150% повишаване на цената на силата. Има и 20% повишаване на транспортните услуги, като в себестойността на хляба влиза и цената на човешкия труд, както и на ДДС-то ", изясни Кукушева.

Тя сподели още, че в сектора има дефицит на фрагменти в границите на 20-25%, само че той се компенсира по вътрешен механизъм от всеки производител.

" Има дълготраен тренд на повишаване на всички цени - и на силата, и на суровините, и на превоза, и на всички останали материали ", сподели Кукушева. Тя предложи ДДС-то на всички артикули и услуги да се понижи на 9%, с цел да може да се обере повишаването на главните артикули и услуги.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР