Има отстранени от длъжност служители на МВР след случая с

...
Има отстранени от длъжност служители на МВР след случая с
Коментари Харесай

След полицейски побой над 19-годишен в Плевен: Има отстранени служители на МВР

Има отстранени от служба чиновници на Министерство на вътрешните работи след случая с пребитото 19-годишно момче в Плевен. Това разгласи вътрешният министър Иван Демерджиев, представен от Нова тв.

Припомняме, че за случая стана ясно на 11 февруари, когато бащата на потърпевшото момче заяви за побоя в обществените мрежи.

В ефира на NOVA той описа, че синът му е бил атакуван неоснователно от няколко чиновници на реда, които по време на багра не били на промяна.

Демерджиев съобщи, че по случая е почнала инспекция.

" Разпоредил съм на шефа допустимо най-бързо да бъде приключена тази инспекция. Аз ще я проследявам. Ако има потребност да се намеся, ще го направя. Очаквам бърз и безапелационен резултат. Ако има чиновници, които са позволили нарушаване, чакам да бъдат неотложно глобени ", добави той.

Твърдението за полицейско принуждение взриви обществените мрежи. Баща на 19-годишно момче написа пост в обществените мрежи, в който споделя, че синът му е бил е бил пребит от четирима служители на реда, в извънработно време. Случаят е от 11 февруари, по думите на бащата – в 4 часа през нощта пред дискотека в Плевен.

Момчето било нападнато на излизане от заведението, като съгласно описа на бащата е бил удрян, до момента в който изпаднал в безсъзнание. " Спират да го бият чак когато си гълта езика и стартира да умира. Охраната на заведението се е намесила и е избавила живота му ", написа още бащата.

По-късно от районната прокуратура в Плевен оповестиха, че са се самосезирали и са изискали материалите от полицейската инспекция по случая. Установени са част от присъствалите лица, както и служителите на реда от Плевен. Води се следствие за нанесена телесна щета по хулигански подбуди.

Към делото ще бъде допълнен запис, ще бъдат разпитани очевидци, в това число и италиански жители, с който 19-годишният юноша евентуално е встъпил в спор. Предстои да бъдат изискани медицински документи от всички потърпевши в сбиването. Предстоят видеотехнически и съдебно-медицински експертизи.

“Те са служители на реда и са от звеното за бързо реагиране ”, съобщи в ефира на NOVA Константин Недялков, татко на 19-годишното потърпевшо момче. Той описа, че служителите на реда чествали в заведение, намиращо се в съседство на това, в което били синът му и негов другар. Двете момчета имали спор с друга група техни връстници. “Но това е друго от спора с служителите на реда, които се намесват и по този начин стартира боят ”, изясни бащата.

Той твърди, че не е имало сборичкване сред двете групи момчета, което да е предизвикало намесата на униформените.

" Те просто са пристигнали и са почнали да раздават правораздаване. Бил е в безсъзнание повече от 2 минути, до момента в който защитата не му изважда езика ”, твърди още Недялков.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР