"Има откровена кражба на история, а най-тревожното е, че нашите

...
"Има откровена кражба на история, а най-тревожното е, че нашите
Коментари Харесай

Първанов: За имотите на властта трябва да има комисия като тази за досиетата

"Има откровена кражба на история, а най-тревожното е, че нашите съседи слагат в основата на националната си еднаквост тъкмо Илинденско-Преображенското въстание ", изрази позиция пред Българското национално радио президентът на България в интервала 2002 – 2012 година Георги Първанов.

Основният му претекст е фактът, че родната позиция изостава от динамичността на дипломатическите връзки на Балканите. Президентът твърди, че страната разполага с един "не неприятен контракт ", подписан преди 2-3 години, само че той се е оказа морално стар. Първанов добави, че все по-често се приказва за построяването на Македонската страна на основата на Илинденско-Преображенското въстание, което по негови думи е кражба на българска история. Той съобщи още, че тези неща няма да се решат в специфичната комисия, защото тя няма мандат за такива решения – безапелационни и безусловни и би трябвало да има нов контракт или анекс към настоящия. Според него в случай че това не бъде направено, претенциите към нас ще се усилват.

Първанов разяснява и обстановката с лавинообразно растящите корупционни кавги, последвалите оставки в изпълнителната власт и оповестеното в общественото пространство имотно положение на политическия хайлайф. По негови думи е надалеч по-важно от това е да се направи икономическа проверка на целия преход: "Нека да се сътвори една комисия, като тази за досиетата, която изследва всички документи, да ги разгласи обществено и оттова нататък има думата правосъдната власт. "

Заключението на президента е, че българската политика е в рецесия и липсва политически спор. "Има безкрайни разправии, препирни, които не зареждат обществото с нови хрумвания, а по скоро ги стимулират отрицателно “, разяснява Първанов. За оставките в държавното управление неговата позиция, че изпълнителната власт има "много къса аварийна пейка ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР