Има основни правила, които трябва да спазваме в определени ситуации,

...
Има основни правила, които трябва да спазваме в определени ситуации,
Коментари Харесай

Какво трябва да направим, ако ни сполети този проблем

Има съществени правила, които би трябвало да съблюдаваме в избрани обстановки, поучават ни от Българския червен кръст. Тези правила могат да ни защищават от съществени последици.

И по този начин... какво би трябвало да вършим в следните обстановки:
Грешки при оказване на първа помощ
За злополуките няма делник и празник, те се случват на всички места и нормално са непредвидени. За да можем да реагираме съответно и да съхра...
Прочети повече
Слънчев удар

Когато на някой му стане неприятно от слънцето или даже припадне, би трябвало незабавно да бъде изместен на хладно място, да се съблече, да бъде напръскан със студена вода и оцет и да се наложи на краката му лапа от синап. На челото и тила му би трябвало да се сложат мокри кърпи и постоянно да се сменят.

При мълниеносен удар

Когато се случи човек да бъде ударен от гръм, би трябвало неотложно да бъде подложен с лице към земята, да се обтегнат ръцете му и да се сложат с дланите към земята. След това би трябвало да бъде без дрехи, напръскан със студена вода и да се разтрият краката и ръцете му със изсъхнал вълнен плат. Задължително би трябвало да му се направи изкуствено дишане, като постепенно се повдигат и спускат ръцете му, като се изчаква по няколко секунди след всяко придвижване.

При настинка и мощна кашлица
Как да окажем първа помощ
В Европа на всеки 45 секунди един човек е повален от сърдечен арест. 80% от тези случаи стават отвън болница. Над 10 000 души в Българи...
Прочети повече
В съд цялостен с гореща вода се разбъркват към 10 капки терпентиново масло. Болният би трябвало да си направи инхалация с излизащата от съда пара, като се надвеси над него и завие главата си с забрадка, с цел да може по-добре да поеме парата.

Редно е по-късно да се преоблече със сухи облекла, защото мощно ще се изпоти, и да не напуща топла стая най-малко 2-3 дни.

Ако се подпали газ...

Най-напред би трябвало да се знае, че не би трябвало да се гаси с вода, тъй като тя вместо да гаси, популяризира повече огъня. Най-добре би било да се хвърли от горната страна върху огъня рогозка или дебела завивка или пък да се посипе с пясък и студена пепел.

Ако ви се възпламенят облеклата, никога не тичайте, като си мислите, че по този метод огънят ще угасне. Най-добре е да легнете на земята и да започнете да се въргаляте, по опция където има пепел или прахуляк. Ако сте си у дома, просто се покрийте с нещо по-дебело, с цел да може огънят да се задуши. Огънят, породен от газ, е доста по-различен от всеки различен.
Първа помощ на кучето при отравяне
Най-често при опит за отравяне на животни недоброжелателите употребяват антифриз. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Бургас д...
Прочети повече
На пръв взор наподобяват обикновени правила, само че доста хора не ги знаят, а и имат потвърдено деяние. Понякога нещата, които наподобяват най-прости, имат най-хубавото деяние. Защото никой не е застрахован от такива обстановки.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР