Има още три дни, за да могат България и Северна

...
Има още три дни, за да могат България и Северна
Коментари Харесай

Скопие: Още три дни, за да се разберем

Има още три дни, с цел да могат България и Северна Македония да намерят решение и да се деблокира процесът за започване на договаряния на Скопие с Европейския съюз.

Това съобщи македонският външен министър Буяр Османи, представен от локални медии. На 17-и ноември би трябвало да се състои видеоконференция на министрите на външните работи на страните-членки на Европейски Съюз, на която да се реши дали Северна Македония да стартира договаряния с Евросъюза.

„ Позициите на България са доста ясно изразени в тяхната рамка, която е призната от държавното управление и Народното събрание

" През последните дни водихме интензивни договаряния и постигнахме съглашение по 7-8 въпроса, които бяха чувствителни за всяка от страните. Не мога да кажа дали това е задоволително. Ще работим още два-три дни за деблокиране на този развой “, съобщи Османи.

В същото време, водачът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски съобщи на конференция, че ще стисне ръката на министрите, в случай че държавното управление реализира решение с България, като отбрани македонския език и неговата история, без да се откаже от македонското малцинство в България и в което окупаторите няма да бъдат наричани админи.

Според Мицкоски в случай че държавното управление в Скопие не отбрани националните ползи, народът ще се вдигне на протест.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР