Има определена граница, достигайки която, за детето става много трудно

...
Има определена граница, достигайки която, за детето става много трудно
Коментари Харесай

Коя възраст на детето се счита за най-трудна – отговорът ще ви изненада

Има избрана граница, достигайки която, за детето става доста мъчно да поддържа връзка с родителите

Когато в фамилията се появи бебе, мама и баща имат вяра, че този интервал на детето е един от най-трудните. Новосъздадените родители не спят нощем, оправят се с детските колики и писъци, заболявания и трикове с храненето. Но това не е нищо, спрямо това, което ги чака.

Трудно става, когато детето прави първите стъпки и овладява пространството в близост – пада, изправя се, взима предмети от пода в устата си и пълзи където е допустимо и невероятно. Това се трансформира в специфичен тест за майките и татковците.

Почти всички родители споделят, че юношеството е най-трудно. Именно през този интервал пораждат най-вече спорове сред мама, баща и детето им. Детето стачкува против всяка родителска възбрана и изказване, бунтува се и прави всичко по собствен метод. Превратностите на преходната възраст, майките и бащите на юноши несъмнено съумяха да изпитат и устоят сами.

Всички горепосочени образци обаче не се смятат за най-трудните, във връзка с възпитанието и общуването с детето. Наскоро беше посочена възраст, която публично е приета за сложна. През този интервал детето става съвсем неконтролируемо.

Най-трудната възраст на детето

Според многочислени изследвания, извършени измежду родителите, най-трудната възраст за детето е 8 години. През този интервал тялото на детето претърпява хормонални промени . Тъй като всичко се трансформира на равнище физиология, душeвността е под стрес. За родителите става мъчно да намерят общ език с детето, да държат дейностите му под надзор и в това време да не оказват непотребен напън.

Някои майки и бащи са съществено сюрпризирани, че даже на 7 години, когато отиде в първи клас, не е било толкоз мъчно. А на 8 – към този момент са маркирани неприятни метаморфози.

Факт е, че на тази възраст детето към този момент желае да се изолира, да се дистанцира и да е изцяло без значение

То стартира да употребява всевъзможни способи, с цел да показва своята „ зрялост “. Въпреки това, дребният човек към момента желае да прегърне майка си преди лягане, както и да му се прочете приказка.

Тази борба сред възрастните и детето е натоварваща и за двете страни

Поради това пораждат чести промени в настроението, спорове с родителите и други проблеми. Родителите също може да излязат отвън коловоза на естествените, добре познати и отработени взаимоотношения. Така че те също би трябвало да се приготвят.

Всичко това обаче е преходно. Детството минава доста бързо и една сложна възраст рано или късно ще бъде както зад хлапето, по този начин и зад майка му и татко му. Родителите просто би трябвало да проявят схващане и да му оказват помощ да преодолее този леко чудноват интервал.

По-малко викове, повече чуване и съкращаване на дистанцията ще оказват помощ. И въпреки всичко, методът зависи както от самото дете, по този начин и от родителите.

Инфо: woman.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР