Има официално потвърждение от Обединените арабски емирства, че Васил Божков

...
Има официално потвърждение от Обединените арабски емирства, че Васил Божков
Коментари Харесай

Иван Гешев: Официално е потвърдено за задържането на Васил Божков

Има публично удостоверение от Обединените арабски емирства, че Васил Божков е арестуван. Това заяви Българска национална телевизия като цитира основния прокурор Иван Гешев във Варна, където през днешния ден прокуратурата организира поредна акция против битовата престъпност.

" Изготвят се нужните документи за екстрадицията му, сподели Гешев, представен от държавното радио. От думите на основния прокурор се разбра още, че с Васил Божков е имало и човек с фамилия Попов.
Гешев заяви за задържането на Божков в ОАЕ още в петък, само че по неофициална информация. Досега нямаше удостоверение от управляващите в арабската страна.

Срещу притежателя на " Нове холдинг " предходната седмица задочно бяха повдигнати 7 обвинявания, измежду които за началник на проведена незаконна група, за укриване на над половин милиард лв. налози и предложение на рушвет. Обвиненията против него се случват на фона на приемането на законови промени, които да създадат допустимо организирането на лотарийни игри единствено от страната.

Кога Васил Божков ще бъде екстрадиран в България зависи от локалното законодателство. Искането за екстрадиция би трябвало да бъде изпратено от България по дипломатически канали. Досега не е оповестявано двустранно съглашение за правно съдействие и екстрадиция сред България и ОАЕ, по тази причина се чака изгонването му да не е бързо и елементарно. Повече за режима на правно съдействие и екстрадиция сред двете страни вижте тук.

Междувременно през вчерашния ден във Виена бе арестуван съдружникът на Божков Борис Бекяров.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР