Има одобрен подробен устройствен план за детската болница. Държавата се

...
Има одобрен подробен устройствен план за детската болница. Държавата се
Коментари Харесай

Меджидиев: Одобрен е подробен устройствен план за Националната детска болница

Има утвърден обстоен организационен проект за детската болница. Държавата се включва с държавно присъединяване в детската болница в Бургас.


Това съобщи служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“Подписахме съглашение за европейската капиталова банка и оттова ще имаме съдействието за правене на разбора за детската болница. Отива се към действителните моменти за планиране и създаване на детската болничното заведение ”, добави Меджидиев.

Министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков удостовери, че през днешния ден е подписал заповедта за одобрение на обстоен организационен проект за детската болничното заведение. " За да стартира едно строителство би трябвало да има обстоен организационен проект. Теренът, който Министерство на здравеопазването е избрало, е “в доста добра територия чисто климатично, има изпълненото озеленяване, частта от опцията за строителство е доста огромна и няма да има никакъв проблем при построяването на болничното заведение ", добави министърът.

Ще изградим чисто нова болница - постройка, в която няма да се вършат взаимни отстъпки, направена с всички модерни способи, с които би трябвало да се построи детска болница. В момента министерство на опазването на здравето има ангажимент да събори остарели постройки, и оттова остава уговорката да се направи тъкмо задание и по-късно проектирането и започването на градеж на детската болница ”, означи Шишков.

Очаквайте детайлности!/БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР