Има обосновано предложение за контрабанден канал с участието на Петя

...
Има обосновано предложение за контрабанден канал с участието на Петя
Коментари Харесай

Комисията Асен Василев в Митниците и тежкия развод на сглобката

Има обосновано предложение за контрабанден канал с присъединяване на Петя Банкова , арестуваната шефка на Митниците. Това съобщи Тошко Йорданов от Има Такъв Народ при започване на съвещанието на краткотрайната комисия за аферата в Митниците, в която бе показан дубликат на СГП.

Йорданов, който оглавява комисията, не спести да изтъкне и възможното присъединяване на Живко Коцев в схемата и изрече съмнение за присъединяване и на към този момент някогашния финансов министър Асен Василев. Комисията се събра на първото си съвещание единствено седмица, откакто, около други краткотрайни комисии - тези за " Турски поток " и за " Лукойл ".

За да се обясни дали има комфортни назначения в Митниците пред комисията ще рапортува и , който бе назначен през вчерашния ден от служебния министър на финансите.

Социалистът Румен Гечев установи тежкия бракоразвод на сглобката като показа, че левите не се радват, тъй като казусът показвал разпад на институциите.

Венеция Нецова от ПП-ДБ бе безапелационна: " Тази история наподобява съшита с бели конци . " По мнението й прокуратурата се употребява като машина за офанзива против правосъдната промяна. Тя попита дали Бойко Борисов и Делян Пеевски познават Паскал , както и дали ДАНС са знаели за контрабандните канали . Прокуратурата влиза в ролята си на бухалка, счита още Нецова.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи изключи политически претекст в аферата, тъй като създаването почнала преди разпада на сглобката . Няма аромат на предизборност, установи той и изрази увереност, че органите ще стигнат до истината.

На Министерство на вътрешните работи не е възлагано следствие на сегашния случай, стана ясно от чуването на министър Калин Стоянов. Ведомството единствено осигурило защита и конвоиране на арестуваните лица. Но министърът даде обещание да даде информация кои лица са посещавали Министерство на вътрешните работи .

Стана ясно още по време на чуването, че от време на време ведомството ревизира агентурния си уред, само че това било в пълномощията на основния секретар.

Петя Банкова назначавала ли е по предписание на семейство Димитрови и Паскал, попита Димо Дренчев от " Възраждане ".

Именно пред депутатите Калин Стоянов призна, че Асен Василев бил лобирал за Неда Хаджиева за ОД МВР-Хасково . Калин Стоянов се дърпал, а някогашният финансов министър коментирал, че едно нещо изискал от него и той не го приключил. В резултат МФ почнало да бави финансови средства към вътрешното министерство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР