Има облагодетелствана каста от пенсионери в България, които вземат истинските

...
Има облагодетелствана каста от пенсионери в България, които вземат истинските
Коментари Харесай

Скандал! Ето пенсията на Иван Костов

Има облагодетелствана прослойка от пенсионери в България, които вземат същинските си пенсии съгласно прихода, който са получавали, до момента в който за останалите има таван. Бившият министър председател Иван Костов е измежду тях и поради това пенсията му е рекордно висока за нашите географски ширини и възлиза на 4 хиляди лв., твърди вестник Ретро.

За него ограничаването оптималната пенсия не важи от години, защото е освободен от него със закон. Според Кодекса за обществено обезпечаване таванът на пенсиите не се ползва за хора, които са били президенти, вицепрезиденти, министър-председатели, ръководители на Народното събрание и конституционни съдии. Сред въпросните привилегировани Костов е с един най-високите пенсионерски приходи. 72-годишният Командир взема за месец парите, с които най-бедните пенсионери у нас карат цяла година.

Немалка пенсия получава и жена му Елена, която също има дълъг трудов стаж и кариера в бизнеса. Наскоро фамилията означи своята 45-годишнина от сватбата, а мотивът е прочут в националните традиции и обичаи като сапфирена женитба. След единствено още 5 години някогашният министър председател и жена му ще честват и златна женитба – половин век дружно.

И сега те не престават да живеят в имението си в полите на Витоша в столичния квартал „ Драгалевци “. Имотът е унаследен на брачната половинка му. Семейството ѝ имало доста земя, която Костова си връща след 1990 година и огромната част от нея съумява да продаде преференциално.

Заедно с тях в палата живее и по-малката им щерка Яна, която е омъжена за италианеца Алесандро, на който му се наложило да бъде натъпкан шурей поради желанието на брачната половинка си да бъде неразделно до родителите си.

Другата дъщеря на някогашния министър председател от няколко години е във Финландия. След два брака и два развода Мина сега е сама. От първия си брачен партньор има двама синове. Единият е към този момент на 20 години, а другият е към момента възпитаник.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР