Има несъответствие в показанията, дадени във връзка с катастрофата на

...
Има несъответствие в показанията, дадени във връзка с катастрофата на
Коментари Харесай

Адвокат по делото Семерджиев: На една от снимките не е той, тъй като е бил облечен с друго

Има противоречие в показанията, дадени по отношение на злополуката на бул. " Черни връх " и за която обвинен e Георги Семерджиев. Адвокатът на фамилията на една от жертвите Пламен Димитров обясни в студиото на " Здравей, България ", че прокурорът от мястото на случая декларирал, че на една от фотосите не е той, защото бил облечен с друго. 

" На местопроизшествието са били чиновници на 4 Районно ръководство. Един от които - приятелят на Симона Радева. Как са разбрали за злополуката? Според военния прокурор на мястото на злополуката към този момент е имало чиновници на 4 районно управление (на МВР). Когато са пристигнали други чиновници на Министерство на вътрешните работи, съгласно прокурора, са натиснали телефона, който е бил в колата, и се е посочила фотография на Семерджиев и са го разпознали. Странно е от кое място те го разпознават ", изясни той.

Според Димитров на прокурора и на съдията им станало забавно кои са чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които са отишли и са разпознали Семерджиев по телефона. " Значи тези, които са отишли на мястото, които са бръкнали в колата и са натиснали един от телефоните му, са го познавали. Несъответствие в показанията има и при Симона Радева. Не знам това момиче на какво разчита ", добави бранителят.

" Радева споделя, че инцидентно познава Семерджиев от една инспекция. Служителите на автомивката декларират, че тя всеки ден е била там, имали са я за началник. Включително един от очевидците съобщи, че доста постоянно клиенти са ѝ плащали на нея. Ако се познаваме инцидентно, няма да знам къде живеете и няма да се возя в автомобила ви. Тя удостовери, че се е возила няколко пъти в джипа му и Семерджиев доста добър водач ", сподели още Димитров.

Бившата полицайка отрекла да е влизала в жилището на Семерджиев. Двама от служащите от автомивката, които носели стълбата, обяснили обаче, че тя се е качила с него. " Преди това ги е помолила да откачат номерата на нейната кола. Тя отхвърля да е влизала горе. Каза, че са откачили номерата, защото единият бил леко сплескан и трябвало да мине от челен на заден. Не мога да обясня с каква цел се прави това ", посочи юристът.

Относно прокурора Адалберт Кръстев, който беше на мястото на случая, юристът уточни: " Съдията му сподели една фотография и го попита дали е той. Каза, че не е, тъй като не бил с къси панталони, не бил с бяло, а с кафяви панталони и лилава риза. Както той изяснява - надали го има него на фотографията, а единствено там е неговият автомобил ", обясни Димитров.

" Има още един кадър. В момента се търси един човек с каска, който се появява от фотосите и в един миг той изчезва. Той е имал достъп до територията, до която не би трябвало. Все още не е открит кой е ", добави още юристът. Към момента към момента не е изяснено дали Семерджиев е бил самичък по време на злополуката.

По думите на Димитров Семерджиев може да лежи в пандиза най-много 20 години. " Целта ни е да получи заслужено наказване. Предявихме иск за 1 250 000 лева, защото са пет индивида наследници. Това, че съдът го е приел за разглеждане не значи, че ще осъди Семерджиев за тези пари ", обясни той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР